Goran Kovacic/PIXSELL

ZAVRŠAVA ‘BABLJE’ LJETO: Čeka nas velika promjena!

Autor: dnevno.hr

Putem  Meteoalarma DHMZ je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku osim Slavonije i Baranje

Dugo sunčano razdoblje u kojem su mnogi u Hrvatskoj ”guštali” primiče se svom kraju i, prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju nas očekuje osjetna promjena.

U subotu će još biti pretežno sunčano, na Jadranu i uz njega povremeno umjereno oblačno, a prema kraju dana na sjevernom dijelu rijetko može pasti i malo kiše. I dalje razmjerno toplo, uz najvišu temperaturu uglavnom između 19 i 23 °C.

U nedjelju slijedi postupno naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Kiše može biti već prijepodne u zapadnim predjelima, a poslijepodne i navečer posvuda, kada može biti i obilnija. Prema kraju dana uz pad temperature zraka kiša u višem gorju može prijeći u susnježicu ili čak snijeg.

Putem  Meteoalarma DHMZ je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku osim Slavonije i Baranje. Duž Jadrana na snazi su narančasta (opasni uvjeti) upozorenja zbog obilne kiše, ponegdje bi moglo pasti i do 60 litara po četvornom metru. Žuta upozorenja (potencijalno opasni) izdana su zbog snažnog vjetra, koji bi ponegdje mogao puhati brzinom od 110 kilometara na sat. Za unutrašnjost je narančasto upozorenje izdano za Liku i Gorski kotar, dok je za druge predjele na snazi žuto upozorenje, uglavnom zbog kiše i grmljavine, ali i, kako navode, jakog vjetra.

Početkom sljedećeg tjedna promjenljivo i osjetno svježije. Povremene kiše bit će još uglavnom u ponedjeljak, a potom će biti većinom suho i uz sunčana razdoblja. Vjetar u unutrašnjosti umjeren, povremeno i jak sjeverni, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak.

Novo osjetnije zahladnjenje, ali bez značajnijih oborina, očekuje se sljedeći vikend, prema 7-dnevnoj prognozi DHMZ-a.

 




Screenshot Meteoalarm

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.