Zavjet za Hrvatsku: Ne činite u Gvozdu ono što su srpski vikend prosvjednici radili devedesetih!

Autor: D. K.

Zavjet upozorava na igre oko Gvozda, te svojim članovima, ali i hrvatskoj javnosti, poručuje da političko sigurnosnu situaciju u Gvozdu treba normalizirati, a ne nasjedati na provokacije onih koji od Gvozda, po već viđenom scenariju, žele napraviti grad slučaj.

Povodom događaja koji su se ovih dana odvijali u Gvozdu, a zbog promjene njegova imena u Vrgin Most, Zavjet za Hrvatsku uputio je priopćenje portalu Dnevno, hrvatskoj javnosti i svojim članovima.

‘Ne treba vikom i drekom raditi pritisak na srpski narod’

– Duboko smo svjesni da se od Gvozda, kao mjesta a tako i Hrvata koji žive u njemu, želi napraviti grad slučaj. Želi se to učiniti već viđenim insceniranim događanjima: pristizanjem demonstranata iz drugih gradova, te vikom, drekom i uličnim tumaranjem napraviti pritisak na srpski narod i time pokazati njihovu, a ne hrvatsku ugroženost.

Upravo zato Izvršni odbor ogranka Gvozd ZZH je 31. listopada 2012. na svojem Izvanrednom sastanku na kojemu su bili nazočni i dopredsjednik stranke za Središnju Hrvatsku, brigadir Mario Bursik, te predsjednik stranke general Marko Lukić, glavni tajnik stranke Ivan Tokić i ravnatelj Domovinskog stožera, admiral Lošo Domazet, donio sljedeće odluke:

‘Neka probleme rješavaju Hrvati koji žive u Gvozdu, a ne vikend prosvjednici

Političko-sigurnosnu situaciju u Gvozdu treba normalizirati, a ne uzburkavati i njeno rješavanje valja prepustiti onim Hrvatima koji žive u Gvozdu, a ne onima koji bi u Gvozd došli na jedan dan kao vikend prosvjednici,

Svi oni koji će doći u Gvozd povodom ovih događaja ne smiju svojim ponašanjem ili svojim činom dovesti u pitanje ugled niti Hrvata koji žive u ovom mjestu, a niti ugled Republike Hrvatske,




Podsjećamo da su Srbi ’90-ih godina mitingašenjem i pobunama, pa i uvoznim demonstrantima, zaustavljali normalan demokratski razvoj Hrvatske počinivši nepopravljivu ljudsku i materijalnu štetu. Zavjet za Hrvatsku smatra da ne smijemo nasjesti na ovu igru oko Gvozda i istim metodama, kao što su to radili oni pokušavati, ispraviti svoje političke i nacionalne propuste u koje su nas uveli neodgovorni pojedinci ili stranke.

HDZ i SDP su izglasali promjenu imena mjesta

Promjena imena Gvozd u Vrgin Most nastala je kao posljedica odluke većine čiju su većinu nažalost stvorili vijećnici članovi HDZ-a, koji su na inicijativu Kluba vijećnika SDP-a izglasali promjenu imena Gvozd u Vrgin Most.




Zavjet za Hrvatsku je iz tog razloga u Gvozdu i osnovao svoj Ogranak jer je veliki broj članova HDZ-a, nezadovljan odlukama svojih članova, formirao ogranak Zavjeta za Hrvatsku s namjerom da promijeni politiku u Gvozdu i na sljedećim lokalnim izborima pobijedi i redovnom demokratskom procedurom Gvozdu vrati njegovo povijesno ime.

ZZH posebno zahtjeva od izvršne vlasti i svih Institucija Republike Hrvatske da se okrenu rješavanju životnih i statusnih pitanja Hrvatskog naroda na ovom prostoru jer su ljudi, već 15 godina, izloženi birokratskim i drugim poniženjima. U takvoj situaciji nezadovoljstva lako je manipulirati ljudskim osjećajima i poigravati se životnim sudbinama ljudi.

Privođenja bi trebala prikriti nesposobnost vlasti

Privođenje nekoliko mladih ljudi ovih dana u policijsku postaju trebalo bi zapravo prikriti nesposobnost i bivše i sadašnje vlasti da mladima nađu posao kako bi mogli naći smisao života na ovim prostorima,

Stoga, molimo sve svoje članove da ne nasjednu na ove provokacije i podmukle igre koje imaju puno dublji smisao i namjeru.

Ostanite dostojanstveni i mirni, stvarajte još jači Ogranak Zavjeta za Hrvatsku s namjerom da pobijedite na sljedećim lokalnim izborima, stvarajući tako demokratske uvjeti za povratak imena Gvozdu. Raspirivanje bilo kakve nacionalne mržnje pa i raslojavanje unutar Hrvatskog naroda bilo bi ovog trenutak štetno ponajviše za one ljude koji su odlučili živjeti sa svojim obiteljima na području općine Gvozd, stoji u priopćenju kojeg je uime Zavjeta za Hrvatsku potpisao njegov predsjednik general Marko Lukić.

Autor:D. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.