dalmatinskiportal.hr

ZASTRAŠUJUĆA SCENA U SPLITU: Klečao na Peristilu u odijelu ISIL-ovih zarobljenika među gomilom!

Autor: T. P.

Nakon izvedbe na Peristilu isto je izveo i na zelenoj površini uz Poljičku cestu kod bolnice na Križinama.

U Splitu je u tijeku festival performansa DOPUST, a jedan vrlo uznemirujuć imali su prilike vidjeti Splićani i turisti koji su se na Peristilu okupili kako bi vidjeli “izmjenu straže” i izlazak “Dioklecijana”. Umjesto toga, na mjestu na kojem Dioklecijan i Priska pozdrave građane tijekom smjene straže našao se muškarac koji je klečao u narančastom kombinezonom, upravo onakavom u kakvom se nađu žrtve krvnika ISIL-a. Šokantan prizor bio je performans “Situacija” iza kojeg stoji umjetnik Boris Šitum. Zamislio ga je baš na Peristilu, na mjestu i u vrijeme kada se treba ukazati Dioklecijan, što u Splitu predstavlja turističku atrakciju. Izvođač Marin Tudor klečao je tako odjeven u kombinezonu tipičnom za zarobljenike koje pogubljuje ISIL, javlja dalmatinskiportal.hr.

“Marin Tudor je samo klečao, nije ništa drugo radio. Došli su mu rimski vojnici, htjeli su ga maknuti da tu može doći Dioklecijan. Zanimljivo je bilo vidjeti vojnike iznad čovjeka koji kleči u narančastom kombinezonu. Nisu bili ISIL-ovci, nego rimski vojnici, ali to otvara brojna pitanja o turizmu i položaju čovjeka koji je samo došao klečati na Peristil”, rekao je Marko Marković, umjetnički direktor festivala DOPUST za dalmatinskiportal.hr.

Ljudi koji su vidjeli umjetnika su se prestrašili i razljutili te prijetili pozivom policije. Izvođač je na koncu i završio na policiji, no čini se da će zaraditi tek prekršajnu prijavu.

Nakon izvedbe na Peristilu isto je izveo i na zelenoj površini uz Poljičku cestu kod bolnice na Križinama.

Marin Tudor u narančastom je kombinezonu ondje klečao 15-ak minuta između cesta, a potom ga je privela policija.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.