Goran Kovacic/PIXSELL

Zašto svi prešućuju tvrdnje da je POLICIJSKI NAČELNIK NARUČIO UBOJSTVO DJECE?!

Autor: Jakov Zlatica

Dnevno.hr u posjedu je kopije kaznene prijave protiv visokog dužnosnika riječke policije i njegovog nećaka, a preslušali smo i snimke razgovora u vezi s vjerojatnim naručenim ubojstvom unuka riječke zviždačice Slavice Šota

Ni dva mjeseca nakon što je DORH-u, USKOK-u i policiji prijavila da je jedan od načelnika riječke policije naručio ubojstvo njezinih unuka, Slavica Šota, najpoznatija riječka ‘zviždačica’ te aktivistica koja je otkrila mnoge ‘opasne tajne’ hrvatskih političara, sudaca i poduzetnika, još ne zna je li nakon njezine kaznene prijave pokrenuta istraga ili će se cijela ova prestrašna afera na kraju zataškati.

Slavica Šota tvrdi, naime, da je sredinom lipnja od bliske prijateljice nalogodavca ubojstva doznala da je visoki riječki policijski dužnosnik naručio ubojstvo njezinih unuka (odnosno barem jednoga od njih) te da je za taj prljavi posao zadužio svog nećaka koji, navodno, ima debeli dosje u policiji, a koji je odabran kao idealan izvršioc jer je prije nekog vremena doživio tešku prometnu nesreću nakon koje ima epilepsiju, zbog čega bi se nakon ubojstva mogao izvući kazavši da je u trenutku gaženja dječaka doživio epileptični napad.

Da bi hrvatsku javnost upoznala s ovim zastrašujućim činjenicama, Slavica Šota i riječki Pokret otpora sredinom srpnja organizirali su press konferenciju u Zagrebu, no strašno su se razočarali kada su vidjeli da se na konferenciji pojavilo tek par novinara s nekoliko portala te da gotovo nitko nije objavio priču zbog koje se trebala tresti cijela država (HINA nije htjela objaviti vijest).

Njihovo razočaranje bilo je neizmjerno veliko, jer su, kako kažu, imali i dokaze za tvrdnje koje bi u svakoj uređenoj državi zaslužile naslovnice svih novina, a koje su u Hrvatskoj prošle posve nazapaženo.

Dnevno.hr naknadno je dobio kopije kaznene prijave protiv visokog dužnosnika riječke policije i njegovog nećaka, a preslušali smo i audio snimke snimljenih razgovora u vezi s – po svemu sudeći – naručenim ubojstvom dječaka (bili smo spriječeni doći na press konferenciju, no odlučili smo priču objaviti naknadno). Čuvamo i presnimke SMS poruka žene koja je upozorila Slavicu Šota i njezinu kćer na planirano ubojstvo, a koje potvrđuju, po svemu sudeći, da je doista riječ o pripremi likvidacije djece (!) u svrhu psihičkog i fizičkog slamanja zviždačice koja previše zna i koja opasno ugrožava mnoge riječke i hrvatske moćnike (poznato je da Slavica Šota već godinama javno proziva bivšeg ministra Slavka Linića, suca Veljka Miškulina,poduzetnika Mirka Pavičića… te ih optužuje za kriminal i korupciju).

”Istina je da je visoko pozicionirani policijski dužnosnik iz Rijeke naložio svom nećaku da automobilom pregazi jednog od dvojice mojih unuka! Na to je moju kćer, pritisnuta grižnjom savjesti, upozorila bliska prijateljica tog policijskog dužnosnika. Ona je snimila razgovor u kojem njezin prijatelj naručuje ubojstvo mojih unuka i u kojem govori da hoće da dječaci završe ‘kao palačinke’! Na snimci telefonskog razgovora čuje se da policijski načelnik daje upute nećaku da ubije bilo kojeg od dvojice mojih unuka te ga umiruje riječima da se ne brine jer će u policijskom izvješću na koncu pisati da je doživio epileptični napad te da zbog toga neće kazneno odgovarati. Žena koja nam je javila informaciju da se priprema ubojstvo, učinila je to nakon pet dana razmišljanja, pritisnuta grižnjom savjesti i tvrdeći da ne bi mogla živjeti uz činjenicu da je znala što se sprema, a da ništa nije poduzela. Rekla je također da se njezin prijatelj zadnjih mjeseci vrlo čudno ponaša, da je pod velikim pritiskom te da je prava tempirana bomba”, ističe Slavica Šota, najpoznatija članica riječkog Pokreta optora, a njezine riječi potvrđuju, čini se, audiozapis kojeg nam je ustupila, kao i SMS poruke koje posjedujemo.

Šota potom dodaje da je o svemu četiri sata davala detaljni iskaz na policiji i USKOK-u, nakon čega ju je šokirala činjenica da je njezina prijava u DORH-u dobila oznaku K-R, kakvu dobivaju nebitni predmeti, odnosno oni koje ne treba istraživati.

”O svemu sam potom razgovarala i s Josipom Buljevićem iz Ureda za nacionalnu sigurnost pri Uredu Predsjednice RH, koji me je saslušao i pomogao mi da uvjerim Dinka Cvitana da se moja prijava ipak olako ne odbaci. No, do danas ne mogu dobiti uvid u predmet, premda su mi po zakonu to morali omogućiti. Najstrašnija od svega je činjenica da je policijski dužnosnik kojeg smo prijavili, u roku od dvadeset minuta doznao za tu prijavu, premda su nam u USKOK-u i policiji rekli da je nužno sačuvati tajnost istrage. Jasno je, dakle, da su policajci kojima smo prijavili pokušaj ubojstva, odmah obavijestili osumnjičenog policijskog inpektora te su tako odmah kompromitirali cijelu istragu te u opasnost stavili i sve svjedoke, kao i podnositelje prijave. Budući da hrvatski mediji o cijelom skandalu uopće nisu izvijestili javnost, budući da ni glavni urednik HINA-e nije dopustio objavljivanje vijesti, a da ništa nisu učinili ni saborski zastupnici kojima smo se obratili, odlučili smo obratiti se stranim medijima, jer smo vidjeli da je većina hrvatskih medija u rukama zločinačke organizacije koja vlada Hrvatskom i koja u rukama ima cijeli državni aparat”, ogorčeno dodaje Slavica Šota, od koje smo potom doznali da je njezina kćer doživjela veliki šok, kada je čula da visoki policijski dužnosnik priprema ubojstvo njezine djece.

Slavica Šota smatra da su povod za naručenu likvidaciju njezinih unuka informacije koje su ona i njezini kolege iz Pokreta otpora otkrili o kriminalu ogromnih razmjera u kojeg su upetljani mnogi hrvatski visoki dužnosnici, a iz kojih je bjelodano da se hrvatska država namjerno uništava, odnosno da se masovno pljačka izravno kroz državni aparat i kroz državne institucije.

Poruka novinarima: Pljunuli ste u lice pravdi!

”Ovim putem obraćam Vam se prije svega u ime svojih maloljetnih unuka, svoje obitelji, u ime Pokreta Otpora – Riječani protiv korupcije i u svoje ime – ime Slavice Šote, te Vam svima ovom prilikom šaljem veliku zahvalu što se dana 9. srpnja 2015. godine niste odazvali na našu konferenciju za tisak održanu u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu na adresi Perkovčeva 2 u 11:00 sati, a tema iste je bila organizirano ubojstvo mojih maloljetnih unuka od strane visokog dužnosnika policije Primorsko – goranske županije.

Hvala Vam što ste svojim nedolaskom potvrdili kakav je status medija u našoj državi, kome oni zapravo pogoduju te koga štite.

Neovisno o nepobitnoj činjenici kako je naručeno ubojstvo mojih maloljetnih unuka tema od iznimne važnosti  i značaja za sav Hrvatski narod, a i šire te da sukladno tome mediji koje mi kao pošteni građani ove naše lijepe zemlje financiramo iz vlastitog džepa trebali bi sami pohrliti u naš grad, na naš prag i naša vrata, odlučili smo doći u glavni grad Republike Hrvatske te u Vašoj kući u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu napraviti konferenciju za tisak. Time smo htjeli pomoći Vama kako bi se osjećali krajnje ugodno, te odradili svoj posao u okruženju koje Vam je poznato i bez minimalnih napora. Sukladno tome hrabro i odlučno zaputili smo se u Zagreb kako bi na jedan dostojanstven način o vlastiti trošak unajmili dvoranu Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu kako bi  prije svega odali poštovanje i počast Vašem mukotrpnom radu, te kako bi izvijestili sve ljude u Republici Hrvatskoj o tome kako su sva naša djeca, a ne samo moji unuci u svakodnevnoj opasnosti upravo od institucija koje bi nas, našu djecu i naše unuke trebali prije svega štititi, a ne ugrožavati.

Svi vi, hrvatski mediji, svi Vi koje smo na vrijeme obavijestili o konferenciji za tisak koju smo održali imate djecu, unuke i obitelji. Vaš posao oduvijek je bio i trebao bi biti moralno pomaganje u pravdi koja je, kao što smo se već i uvjerili, jedan trnoviti put kojega moramo na žalost krojiti sami.

Ovim ste činom medijske blokade pljunuli u lica svih obitelji u Hrvatskoj, svim majkama, očevima, bakama i djedovima, svoj maloljetnoj djeci, pljunuli ste u lica pravdi, časti vlastitog posla i svemu onome što bi trebali zagovarati i štititi.

Mediji koji nisu u službi javnog interesa su korumpirani i predstavljaju smrt za demokraciju jer su duboko nedemokratske institucije koje državu pretvaraju u privatnu tvrtku i zastupaju partikularne interese najmoćnijih umjesto da rade za dobrobit naroda. Ova medijska blokada samo je dokaz koliko je za sve Vas i za one koje štitite Pokret otpora opasnost. Svojim nedolaskom potvrdili ste tezu kako niste u službi naroda, nego kriminalaca”, stoji u pismu koje je Slavice Šota, nakon press konferencije na koju gotovo nitko nije došao, poslala na adrese brojnih hrvatskih medija.

MUP: U tijeku je provjera Šotinih navoda

Lokalni news portal Rijeka danas jedan je od rijetkih hrvatskih medija koji je objavio informaciju o velikom skandalu.

”Iz Ministarstva unutrašnjih poslova odgovoreno nam je na naš upit povodom tvrdnji Pokreta otpora i Slavice Šote prema kojima je načelnik kriminalističke policije PU PGŽ planirao ubojstvo Šotinih unuka. Iz MUP-a potvrđuju da je u tijeku provjera Šotinih navoda te stoga nisu u mogućnosti komentirati detaljnije ovaj slučaj. Ipak, naglašavaju da je Služba za unutarnju kontrolu ustrojena u Kabinetu ministra zbog čega optužbe o tome da glavni ravnatelj policije Vlado Dominić protežira policijskog rukovoditelja smatraju apsurdnima i neistinitim”, stoji u kratkom tekstu kojeg je taj portal objavio prije nekoliko tjedana.

Autor: Jakov Zlatica