Jurica Galoic/PIXSELL

Zašto je švedska ministrica debil? Zbog Bandića, Beljaka, Čačića i njima sličnih….

Autor: Dnevno.hr

Kad uzmemo u obzir ove naše najsjajnije primjere vrlih, pametnih i poštenih političara i usporedimo s primjerom švedske ministrice Aide Hadžialić koja je podnijela ostavku nakon što ju je policija zaustavila za volanom i našla joj 0,2 promila alkohola u krvi, ne možemo ne pomisliti ništa drugo nego - koja čudakinja, da ne kažemo luđakinja.

Ima li morala u naših političara. Kako u koga. No, znamo u kojih je na klimavim nogama: Milana Bandića, Radimira Čačića, Krešimira Beljaka i svih onih koji su se ugurali na izborne liste a iza sebe imaju kaznenu evidenciju. Bandić je vozio pijan, a i danas ga se tereti za puno veća zlodjela, Čačić je osuđen na godinu i deset mjeseci uvjetno uz tri godine kušnje za sudjelovanje u prometnoj nesreći u kojoj je poginulo dvoje ljudi, a Beljak je optužen za provalu u automobile.

Da, Beljak je 1999. godine pravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Zagrebu na osam mjeseci zatvora zbog teške provale u četiri automobila, uz uvjetnu osudu na tri godine.

O tome ne odbija pričati.

“Napravio sam glupost kad sam bio mlađi, prije i poslije nikad nisam napravio prekršaj. To je pogreška na kojoj sam naučio da da ne radim gluposti. Sad više ni prometni prekršaj ne pomišljam napraviti”, izjavio je svojedobno Beljak i isto tada dodao famoznu rečenicu:

“Iskreno, ja sam bio tu drugooptuženi, nisam ja provaljivao, nego prijatelj. Ali kad su ga ulovili, nisam ga htio ostaviti na cjedilu, nego sam preuzeo dio krivnje i ostao drug jer prijatelje se u nevolji ne ostavlja”.

Kad uzmemo u obzir ove naše najsjajnije primjere vrlih, pametnih i poštenih političara i usporedimo s primjerom švedske ministrice Aide Hadžialić koja je podnijela ostavku nakon što ju je policija zaustavila za volanom i našla joj 0,2 promila alkohola u krvi, ne možemo ne pomisliti ništa drugo nego – koja čudakinja.

No, je li ona čudakinja ili mi koji mirno stojimo promatrajući kako se u vrh države pokušavaju provući svakojaki likovi, a neke čak slijepo podržavamo? Milan Bandić, na primjer, prema nedavnim anketama je treća osoba koju bi Hrvati rado vidjeli na mjestu premijera. Halo!

Nisu problem samo ovi političari s kaznenim evidencijama. Na izbornim listama za Hrvatski sabor gomila je moralnih nakaza koji za sobom vuču niz afera zbog kojih nikad nisu osuđeni jer je kod nas pravda spora i nedostižna.

HDZ je na primjer skinuo taj teret s leđa, šupili su Josipu Rimac i Božidara Kalmetu koji iza sebe imaju kilometarske zapetljane aferaške gropove. Napravili su to jer su znali da će ih konkurencija razapeti zbog njih, a ne jer su osjećali moralnu odgovornost da takve osobe ne zaslužuju biti na listama za zastupnike u Hrvatskom saboru i predstavljati narod.

 

 

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.