Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

ZARADIO KAZNENU PRIJAVU: Slikao se s četničkom kapom, u kući mu pronađen arsenal oružja!

Autor: dnevno.hr

U kući je pronađena jedna tromblonska trenutna mina, jedna poluautomatska puška, jedan vojni karabin i 83 komada raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz Rebića, Općina Udbina, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena jedna tromblonska trenutna mina, jedna poluautomatska puška, jedan vojni karabin i 83 komada raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Također je utvrđeno da je u razdoblju od 2010. godine do 22. studenog 2016. godine na svome Facebook profilu objavljivao fotografije na kojima na glavi nosi kapu s oznakama dinarske četničke divizije, a s obzirom da mu profil nije zaključan iste fotografije bile su dostupne većem broju građana, čime je počinio prekršaj iz članka  5. Zakona o prekršajima protiv javnog rada i mira, te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Autor: dnevno.hr