ZAR HDZ-OVCI OPET ZABORAVLJAJU? Vlada s Pupovcem znači da su hrvatski branitelji kriminalci, Hrvati genocidni, a Stepinac zločinac

Autor: I.Delić

Ne treba zaboraviti na to tko je Milorad Pupovac, osobito ne u trenutku kada on javno diktira sastav buduće hrvatske vlade.

”Nećemo podržati Vladu u kojoj će ministar biti Zlatko Hasanbegović”, zagrmio je nedavno jedan od istaknutijih SDSS-ovaca Milorad Pupovac šaljući svoju poruku izravno na adresu novog predsjednika HDZ-a i potencijalnog premijera Andreja Plenkovića. Ucjena kakvom se ovaj etnobiznismen, kako ga nekoć nazva čak i Josipović, služi nije prva ovoga tipa u njegovoj biografiji jer politička trgovina ono je na čemu opstaje više od jednog desetljeća glumeći borca za prava srpske manjine dok se istodobno bori isključivo za vlastitu fotelju. A ta borba nastavlja se i opsežnim zahtjevima te tako Pupovac koji izguruju Hasanbegovića temeljem tri manjinska mandata zahtjeva čitav niz pomoćničkih pozicija u ministarsvima i državnim tvrtkama, ali i veća prava za svoju manjinu koja ionako uživa više prava no što ih uživa hrvatska nacionalna manjina u Srbiji. No što uopće znači sastaviti vladu s Pupovcem i je li šef HDZ-a, ugledni europarlamentarac svjestan na što s time pristaje? Je li to prevelik kompromis i zašto nitko nije upitao Pupovca čega će se on odreći ukoliko se HDZ odrekne svojeg ministra Hasanbegovića?

Je li se Milorad Pupovac ikada javno ogradio od velikosrpske politike, je li se ispričao za sve počinjene zločine? Nikada se nitko od Pupovčevih nije odrekao neprijateljstva spram hrvatskoj državnosti i suverenitetu, a time se nikada nitko nije ogradio niti od netrpeljivosti spram slobodi hrvatskoga naroda. Pupovac koji se u pregovorima s Plenkovićem ne odriče mogućnosti da postane potpredsjednik hrvatska Vlade jedan je od onih koji su držali govor u Srbu veličajući velikosrpski, četnički pokolj nad hrvatskim narodom, taj Pupovac u društvu sa Stipom Mesićem i Budimirom Lončarom te srpskim izaslanikom Vulinom obilazio je Jadovno veličajući velikosrpsku politiku.

Nije li to isti onaj Milorad Pupovac koji je zazirao od HDZ-ove politike, a iz čije političke radionice proizlaze tvrdnje da je Stepinac zločinac, a hrvatski branitelji kriminalci. Što će pobogu Pupovac u vladi hrvatskoga naroda kada naš narod smatra genocidnim? Odgovor na to pitanje možda se pronaći može u popisu Pupovčeve imovine na koju su godine bavljena politikom itekako ostavile traga.

Uz plaću od oko 17.800 kuna, posjeduje Pupovac i štednju od 25 tisuća kuna, deset tisuća eura te deset tisuća američkih dolara. Tu su i naknade za članstvo u brojnim saborskim odborima, a isplatilo mu se i članstvo u NO Tesla banke koje mu je donosilo i do pet tisuća kuna na godinu. Od nekretnina, Pupovac posjeduje stan u Zagrebu od 46.6 kvadratnih metara. Kada je posljednji puta u javnost dospjela njegova kartica u istoj je naveo da je njegova supruga vlasnica kuće od 65 kvadratnih metara u glavnom hrvatskom gradu, koja je pak plaćena 112 tisuća eura.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.