ZANIMLJIV SASTANAK PRIJE SUMMITA: Bandić sjedio pored Predsjednice, a između nje i Milanovića… (FOTO)

Autor: A. Pranjić

U srijedu će Tusk sudjelovati na summitu Procesa Brdo-Brijuni. Ovaj je summit organiziran s ciljem daljnje stabilizacije jugoistočne Europe te potpore reformskim procesima u zemljama koje žele članstvo u euroatlantskim integracijama.

U utorak su u Zagrebu predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i hrvatski premijer Zoran Milanović razgovarali o izbjegličkoj krizi i mogućim rješenjima na razini EU.

Kako je priopćila Vlada, navedeni je dvojac razgovarao o sigurnosnoj situaciji u Europi. No, bilo je govora i o izazovima pred kojima se nalazi Europska unija nakon nedavnih terorističkih napada i prijetnji europskome miru i stabilnosti.

U srijedu Tusk sudjeluje na summitu Procesa Brdo-Brijuni. Ovaj je summit organiziran s ciljem daljnje stabilizacije jugoistočne Europe te potpore reformskim procesima u zemljama koje žele članstvo u euroatlantskim integracijama.

Vlada je na Twitteru objavila fotografiju s večere koja je u restoranu Okrugljak upriličena dan uoči važnog summita. Osim navedenog dvojca, večeri su se pridružila i druga poznata lica.

Možemo tako vidjeti da su na večeri bili i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, načelnik Glavnog stožera oružanih snaga Drago Lovrić, slovenski predsjednik Borut Pahor, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović također je objavila fotografiju s večere.




Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.