Davor Javorovic/PIXSELL

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika: ‘Milaković se treba ispričati zbog sramotnih izjava’

Autor: T. P.

“Milaković se treba ispričati zbog sramotnih izjava u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara” smatra zamjenik predsjednice HKS-a i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček

Hrvatska konzervativna stranka osjetila se dužnom osvrnuti se na nedavne neprimjerene izjave zamjenika gradonačelnika grada Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđana Milakovića agenciji Tanjug u kojoj govori o razlozima nesudjelovanja Srba u Danu sjećanja na žrtvu Vukovara optužujući hrvatsku stranu i aktualnu gradsku vlast da dijele žrtve na vaše i naše, te da cijela komemoracija Dana sjećanja na žrtvu Vukovara ima karakter podjela, a ne suosjećanja sa žrtvama. Isti također navodi da ”u hrvatskom prikazivanju događaja posljednjeg rata nema prostora za sve žrtve, pa ni za srpske vojne i civilne žrtve”.

“Sramotno je da Milaković u bilo kakvom kontekstu spominje srpske vojne žrtve sa žrtvama hrvatskih branitelja i civila. Ove izjave samo potvrđuju da upravo gospodin Milaković i njemu slični očito žele izjednačiti agresora sa žrtvom i to upravo u Vukovaru gdje je izvršen najveći kulturocid te masakr nad nedužnim braniteljima i civilima u jednom gradu nakon Drugog svjetskog rata.

>>> SRĐAN MILAKOVIĆ OBJASNIO: Evo zašto Srbi ne sudjeluju u Danu sjećanja na žrtve Vukovara

Upravo njegovo ne sudjelovanje u Danima sjećanja na žrtvu Vukovara je znak nepoštivanja temelja hrvatske države i korak prema daljnjim podjelama većinskog hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u Gradu Vukovaru. Žalosno je da spomenuti gospodin niti 25 godina nakon otvorene agresije na Republiku Hrvatsku i grad Vukovar očito ne može prihvatiti činjenicu da su upravo pripadnici njegovog naroda sudjelovali u toj agresiji.

Pozivamo istog da se ispriča za ove sramotne izjave kojima produbljuje rane obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, ali i svim Hrvatima grada Vukovara”, navodi se u priopćenju HKS-a u ime zamjenika predsjednice stranke i zamjenika gradonačelnika Vukovara, Marijana Pavličeka.

Autor: T. P.