Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zamjenik ministra smiruje građane: ‘Pozivam sve da kupuju hrvatsko meso, ono je potpuno ispravno’

Autor: M.M.

"Ne može se reći da je meso škodljivo, ali ne možemo reći i ništa", kazao je zamjenik ministra poljoprivrede.

Nakon velike akcije  u Dalmaciji u kojoj je inspekcija pronašla 4,5 tone domaćeg mesa  nepoznatog podrijetla i za koje se ne zna je li zdravstveno ispravno, pomoćnik ministra poljoprivrede Tomislav Kiš  u Dnevniku HRT-a progovorio je ilegalnoj trgovini mesom.

“Meso je nepoznatog podrijetla i to je ključna stvar. Ako nemamo slijedljivost mesa ne možemo o antibioticima ili zaraznim bolestima niti potvrditi niti bilio što učiniti u tom smislu i to je razlog za neškodljivo uklanjanje mesa”, rekao je pomoćnik ministra za HRT.

“Ne može se reći da je meso škodljivo, ali ne možemo reći i ništa. Imamo odličan sustav zaštite javnog zdravstva potrošača. imamo odličnu veterinarsku službu. Ovo je devijacija u sustavu koja se na ovaj način treba riješiti”, kazao je i dodao da je sad na sudovima da provedu stvar do kraja, a može biti i zatvorskih kazni, kazao je Kiš.

Na pitanje možemo  li biti sigurni u ono što jedemo, u meso koje kupujemo, Kiš je kazao: “Meso je potpuno ispravno za ljudsku uporabu, bitno je da ide kroz sustav. To će meso biti jasno označeno u trgovinama, jer je tako propisano, no to je meso potpuno ispravno.”

“Dapače, imamo sada još dokaz više da su te životinje cijepljene i da je to hrvatsko meso. Imamo priliku stecajem okolnosti zbog neugodnosti oko kvrgave kože zaista imati hrvatsko meso u većim količinama na hrvatskom tržištu. Pozivam sve da kupuju hrvatsko meso”, rekao je Kiš.

Autor: M.M.

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.