: Jurica Galoic/PIXSELL

ZAKLJUČKE ŠALJU PREDSJEDNICI, VLADI I SABORU: Generalski zbor o uhićenjima u BiH

Autor: A.P.

Naime, na Markovom trgu u zgradi Vlade danas se okupio Generalski zbor kako bi raspravljao o uhićenjima u Orašju te o protoku dokumenata u tome slučaju.

U utorak je na sastanku Hrvatski generalski zbor na kojemu se raspravljalo o uhićenjima hrvatskih časnika u Orašjudonio zaključke, koji će biti upućeni Hrvatskome saboru, Vladi Republike Hrvatske i predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović a u zaključcima skreću pozornost na pitanje opstojnosti hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini (BiH).

Naime, na Markovom trgu u zgradi Vlade danas se okupio Generalski zbor kako bi raspravljao o uhićenjima u Orašju te o protoku dokumenata u tome slučaju.

Osim toga, zaključci će biti upućeni Hrvatskome saboru, Vladi Republike Hrvatske i predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović, s njihovim sadržajem bit će upoznata i javnost, a zaključci su usredotočeni na pitanje opstojnosti hrvatskoga naroda u BiH.

Kako prenose mediji, na sastanku je predloženo i osnivanje Nacionalnoga vijeća za potporu Hrvatima u BiH-a te da u tome vijeću pripadnike postrojba HVO-predstavlja umirovljeni general Marinko Krešić.

A s vodstvom predsjednika Generalskog zbora umirovljenoga generala zbora Pavla Miljavca na sastanku je sudjelovalo više od 40 hrvatskih generala i zapovjednika, među kojima više od 30 pripadnika brigada i zbornih područja Hrvatskoga vijeća obrane (HVO). Među ostalim, na sastanku su bili umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, Ivan Tolj, Ivan Adanbak, Drago Dragičević te Miljenko Filipović, koji je pomogao u ustrojavanju HVO-a, a prisutni su bili i pravni stručnjaci.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.