screenshot

ZAJEDNO U MOLITVI: Misa zahvalnica za 4. obljetnicu oslobođenja generala Gotovine i Markača

Autor: dnevno.hr

ahvalni Bogu, što su oslobođeni oni koji su najzaslužniji za slobodnu i demokratsku Hrvatsku, molimo također i za političare, koji danas snose najveću odgovornost, kako bi savjesno služili svom narodu i državi.

U srijedu 16. studenoga  2016. godine s početkom u 18.00 sati pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško,  predvoditi će u Euharistijsko slavlje, u Zagrebačkoj katedrali.  Sveta misa zahvalnica održava se, povodom četvrte obljetnice oslobođenja hrvatskih generala, Ante Gotovine i Mladena Markača.

Bdjela je i molila tada cijela Hrvatska, ona domovinska i ona iseljena, za dva junaka koji su branili svoj Dom, obitelj i Domovinu.  Zajedno smo molili i izmolili pobjedu istine i pravde. Oslobođenjem naših generala, međunarodna zajednica konačno je priznala jedinu istinu kako je, VRO „Oluja“, oslobodilačka akcija, kojom smo oslobodili okupirane dijelove Hrvatske.

Hrvatski branitelji, kroz cijelo ovo razdoblje,  podnose najteži teret pokazujući snagu, odlučnost i ljubav prema Domovini, ali i dokazujući snagu molitve i poniznosti pred  Bogom.  Jer jedino pred Bogom smo klečali, molili i izmolili slobodu za naše generale i pobjedu Istine.

Ponovno se okupljamo u zajedništvu zahvaliti i podsjetiti na snagu molitve prisjećajući se, ne mržnje neprijatelja, već žrtve branitelja, a ponajviše naših generala., jer mržnja najviše razara onoga koji mrzi. Laž, iako ponekad na zemlji kraljuje, istina uvijek na koncu pobjeđuje. Kao pobjednici, ne želimo gledati one koje smo pobijedili očima mržnje, nego žaljenja, i od srca moliti za njih da se pokaju.

Uvijek, a osobito u bremenitim vremenima, hrvatski se narod okupljao u crkvama i molitvom jačao vjeru, a tako je i danas. Zahvalni Bogu, što su oslobođeni oni koji su najzaslužniji za slobodnu i demokratsku Hrvatsku, molimo također i za političare, koji danas snose najveću odgovornost, kako bi savjesno služili svom narodu i državi.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.