Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Za njega su rijetki čuli, ali on ima ambicije postati novi šef SDP-a

Autor: Iva Međugorac

Apolitičan dio hrvatske javnosti mora da nikada nije čuo za Joška Klisovića. No, riječ je o saborskom zastupniku SDP-a i čovjeku koji ima veliku ambiciju. Namjera mu je, naime, kako saznajemo od izvora bliskih toj stranci preuzeti kormilo posrnule Partije, a dobar dio pogubljenog članstva u njemu vidi nadu za oporavak stranke. Prema Klisoviću su se u SDP-u okrenuli nakon što je briljirao na stranačkom druženju u Ogulinu gdje se između ostaloga obrušio i na nesretnog Davora Bernardića, aktualnog predsjednika stranke, tvrdeći da svaki član stranke treba pitati ima li kapacitet za funkciju na kojoj se nalazi pa tako i predsjednik. Klisović je time, vjeruju u SDP-u, nastupio kao netko tko ima velike namjere i ambicije, što je uočio i sam Bernardić.

Sada pak u Partiji na sva zvona hvale svojeg anonimusa tvrdeći da se radi o marljivom političaru bez afera, kojega se ne tiču stranačke podjele. No, treba spomenuti i to da je Klisović u kumskoj vezi s bivšim premijerom Zoranom Milanovićem te možda baš stoga ispaljuje kritike na račun predsjednika svoje stranke, koji se, doduše, evidentno ne snalazi i to do te mjere da ga je javnost počela žaliti.

Bez obzira na namjere pa i Klisovićev potencijal jedno je sigurno; čovjek je veoma detaljno u tri točke razradio plan za oporavak stranke koju je potrebno modernizirati, okrenuti se novoj i drugačijoj politici te poraditi na komunikacijskoj strategiji.

Naravno da Klisović nije jedini koji puca na čelo stranke, a o brojnim kandidatima na veliko se progovaralo u posljednjih nekoliko mjeseci.

Ambicije tako više niti ne krije Mirando Mrsić, no za njega pak u Partiji kažu da nema pretjerane šanse dok s druge strane potencijal prepoznaju u svojoj britkoj i spretnoj povratnici Aleksandri Kolarić, kojoj je baš Bernardić to i omogućio. Kolarić nije dugo čekala te se odlučila upustiti u utrku za šeficu najjačeg zagrebačkog ogranka stranke, gdje se rasplet tek očekuje. Pođe li joj ta akvizicija za rukom sljedeći korak je preuzimanje predsjedničke fotelje. Oni koji Kolarić dobro poznaju kažu da je žena koja s lakoćom i nadasve uporno realizira sve svoje planove, stoga niti plan da postane predsjednicom SDP-a ne zvuči kao nemoguća misija.

No, prije toga u Partiji će morati primiriti nove nemire te javnosti objasniti ulogu vlade iz sjene.




Autor:Iva Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.