Facebook
Facebook

ZA NEVJEROVATI! Unuk Jovana Raškovića provocira po Primoštenu: ‘Lepo je u zapadnim srpskim pokrajinama!’

Autor: T. Budak

I dok mladi Jovan uživa u djedovoj preuređenoj vili na hrvatskom moru, paralelno se na svom Facebook profilu zabavlja nedopustivim provokacijama. Uz fotografiju sa splitske rive, napisao je komentar na ćirilici: "Poslednji dan u zapadnim srpskim pokrajinama".

Jovan Ivić, sin je Sande Rašković – Ivić i unuk Jovana Raškovića. Ovoga ljeta smjestio se u djedovoj primoštenskoj vili koja je neko vrijeme bila na prodaju, no zbog previsoke cijene, Sanda Rašković ju je dala restaurirati i – zadržati.

I dok mladi Jovan uživa na hrvatskom moru, paralelno se na svom Facebook profilu zabavlja nedopustivim provokacijama. Uz fotografiju sa splitske rive, napisao je komentar na ćirilici:

“Poslednji dan u zapadnim srpskim pokrajinama”.

Komentar i fotografija izazvali su lavinu lajkova i ćiriličnih komentara.

Jednako tako, mladi je Jovan stavio fotografiju zaštićene povijesne jezgre grada Šibenika stradale u velikosrpskoj agresiji u Domovinskom ratu.

“I opet će”, komentirao mu je jedan prijatelj, dok drugi zaključuje:

“Sledeći put neće imati šta da se zaštiti”.

Unuk Jovana Raškovića na različite lokacije diljem dalmatinske obale odlazi iz svoje vile u kojoj su se svojedobno ispisivali retci Memoranduma SANU, zloglasnog dokumenta o velikosrpskoj projekciji.

Kako sada stvari stoje, vila i dalje ima istu ulogu: iz nje se odašilju riječi mržnje spram Hrvata i težnje o velikoj Srbiji.

screenshoot/Facebook
screenshoot/Facebook
screenshoot/Facebook
screenshoot/Facebook

Autor: T. Budak

ZADNJE VIJESTI