be496b7298b1b3eae7acd2ca3f1ec72a

‘Za dva dana Splitom će umjesto sportaša i umjetnika paradirati razularena rulja zavijača’

Autor: Dnevno.hr

Bez imalo uplitanja tematike i problematike obrambenog Domovinskog rata te osjećaja branitelja i civila sa podrijetlom pjevača i glazbom koja je dizala moral prilikom krvožednih marševa porušenim Vukovarom, možemo reći kako se ovdje radi o čistom kulturocidu i sramoti našeg grada, poručuju iz HSP-a 1861 Split.

HSP 1861 Split reagirao je na festival zabavne glazbe “Ringišpil” koji će se održati u u Spaladium Areni, u Splitu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:
“Zaista je lijepo što se u našem predivnom gradu organiziraju veliki događaji i koncerti od kojih će se gradska blagajna napuniti, a nikada dovršena i gotovo nakaradna Spaladium Arena ispuniti jednu od svojih zadaća. Ali, postavlja se pitanje, tko će to puniti dvoranu koja je trebala biti najluksuznija tvornica zabave, kulture, poslovanja, a iznad svega športa?! 
Tko će to nastupiti i zabavljati publiku u jednom Splitu, gradu nogometa, košarke, rukometa, atletike, umjetnosti i književnosti?

Za dva dana Splitom će umjesto sportaša i umjetnika paradirati razularena rulja zavijača, ovisnika o heroinu i kocki te, da ne upotrijebimo teži izraz, žena upitnog morala. Umjesto promicatelja zdravog života, umjetnosti, znanosti i morala, gledati ćemo promicatelje hedonizma i razvratničkog života balkanske kaljuže.
Ne želimo nikome određivati što da sluša i koga da ugošćuje u svojim privatnim ugostiteljskim objektima, ali u jednoj od najvećih dvorana voljene nam domovine koja je, između ostalog, javnim-privatnim partnerstvom i naše vlasništvo ne želimo Ringišpil!
Hoće li na ovaj dernek doći Zdravko Mamić, Božidar Kalmeta, Josipa Rimac i ostali krovni milje HDZ-a, te tkz. domoljubne, moderne i demokršćanske političke opcije ili ‘pokrovitelj’ gradonačelnik Baldasar ostaje nam tek vidjeti.

Bez imalo uplitanja tematike i problematike obrambenog Domovinskog rata te osjećaja branitelja i civila sa podrijetlom pjevača i glazbom koja je dizala moral prilikom krvožednih marševa porušenim Vukovarom, možemo reći kako se ovdje radi o čistom kulturocidu i sramoti našeg grada”.


 

HČSP uputio zahtjev Baldasaru: Stopirajte srpski dernek usred Splita!

Autor: Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI