Petar Glebov/PIXSELL
Petar Glebov/PIXSELL

VULGARNA AKTIVISTICA BLOKIRANA NA FACEBOOKU: Nakon otvorenih prijetnji i prostačenja, misli da je meta državne cenzure!

Autor: dnevno.hr

Mirt i Heorić ne smatraju nepoćudnim njezine ispade poput ovog zbog kojeg je ovoga puta i blokirana, već smatraju da su meta terorizma državne vlasti. Što vi mislite?

Gorljiva aktivistica, poznata po svojem vulgarnom izričaju i organizaciji prosvjeda protiv branitelja koji su prosvjedovali ispred Ministarstva branitelja, Marijana Mirt, na trideset je dana blokirana na Facebooku. Naime, na toj društvenoj mreži ima javno otvoren profil te na njemu sipa žuč o svemu što je na društveno-političkoj sceni Hrvatske tišti, a toga je zaista mnogo. Nakon prosvjeda protiv branitelja pa potom onog “ZA jednakost, pravednost i slobodu”, omiljena joj je meta predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koju časti nimalo primjerenim rječnikom jer se ne slaže s njezinim postupcima. Riječ je o aktivistici koja svoje stavove nužno boji prostotama i prijetnjama, a nedavno je i pozivala na paljenje crkava. S obzirom na to da joj je zbog niza neprimjerenih statusa objavljivanje na Facebooku blokirano na 30 dana, o svemu se pobunila priopćenjem koje supotpisuje predsjednik Udruge slobodarskih aktivista i njezin kolega, Dražen Heorić:

“Terorizam državne vlasti nad građanima!

Što to toliko jako žulja našu predsjednicu da kritička i satirična misao u zemlji dođe pod cenzuru tajnih službi koje brinu o njenom ugledu? Poduzimanje radnji (masovno organizirano prijavljivanje objava facebooku) koje su dovele do blokiranja aktivistice Marijane Mirt na društvenoj mreži djeluju nam kao uvod u eru cenzure i obračuna s neistomišljenicima na Erdoganov način. Pokušava se sakriti istinu i to je terorizam države vlasti nad građanima. Ovo je “pucanje” na one koji se usude slobodno misliti!

Znakovito je da huškači nacionalnih tenzija i tipovi koji su pod istragom zbog opravdane sumnje na kriminalne radnje, a bliski su predsjednici i u vrhu su “uglednika”, dobivaju prostor u medijima dok se istovremeno aktivistici Mirt blokira njoj jedini dostupni prostor – društvena mreža. Prvi profil blokiran joj je zbog objave fotografije tipa sa ustaškom kapom koji joj je javno prijetio na njenom fb zidu, a rezervni zbog objave fotografije predsjednice i novinara Bujanca koja je valjda već nekoliko tisuća puta objavljena na facebooku.

Očigledno osobe zadužene za čuvanje ugleda predsjednice smeta kritički i satirični osvrt aktivistice Mirt na njen istup nakon “huliganske krize” i intervju jednom srpskom mediju glede sastanka predsjednice i srpskog premijera Vučića kojeg vam dostavljamo na uvid:

“Naše je mišljenje da jučerašnji susret Grabar Kitarović i Vučića nije imao za cilj smirivanje međunacionalnih tenzija i normalizaciju hrvatsko-srpskih odnosa, nego je hrvatska predsjednica došla prenijeti poruku (opomenu) američke i EU birokracije u vezi javnog približavanja Srbije Rusiji i Kini. Njih brine Vučićev posjet Moskvi i susret s Putinom, poziv Srbiji da uđe u Euroazijsku ekonomsku uniju i trodnevni posjet kineskoga predsjednika Srbiji. Njima je plan euro-atlantska integracija Srbije, pa ovo doživljavaju kao napad na njihove geostrateške interese.
Srpskim i hrvatskim političkim elitama, “svih boja”, ne odgovara pomirba jer međunacionalne tenzije im izvrsno koriste u dnevno političke svrhe daljnjeg osiromašivanja zemalja (privatizacija, rasprodaja javnog dobra, …..) zbog interesa krupnoga kapitala kojem vjerno služe.

Dopredsjednica Udruge slobodarskih aktivista
Marijana Mirt”

U ime Udruge slobodarskih aktivista
Predsjednik 
Dražen Heroić”

Kako je iz priloženog jasno, Mirt i Heorić ne smatraju nepoćudnim njezine ispade poput ovog zbog kojeg je ovoga puta i blokirana, već smatraju da su meta terorizma državne vlasti:

 00000aaa01a01MM01

00000aaa01a01MM02

Ima li u ovom slučaju mjesta policijskoj istrazi s obzirom na to da Mirt spominje da se i njoj prijetilo te i ona otvoreno prijeti drugima, ostaje na procjenu institucijama.

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI