Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarski gradski vijećnik Živoga zida odrekao se vijećničke naknade u korist grada

Autor: Hina

'Ne želim uživati u privilegiji koju su osmislili i ozakonili politički manipulatori', kazao je

Vijećnik Živoga zida u Vukovaru Pavao Josić odrekao se prava na vijećničku naknadu u korist Grada Vukovara, a to je obznanio na sjednici Gradskoga vijeća Vukovara održanoj u četvrtak, kada je novinarima podijelio priopćenje o toj svojoj odluci.

“Ne želim uživati u privilegiji koju su osmislili i ozakonili politički manipulatori kako bi sebi priskrbili poslušnu kritičnu masu za dizanje ruku u provođenju svojih zločinačkih i neljudskih nakana. Sredstva kojih se odričem, 57.000 kuna, koje bih dobio za vrijeme trajanja četverogodišnjeg mandata ostavljam svome Gradu. Odričem se i svake poslovne suradnje, koja bi se eventualno mogla izroditi između moje obiteljske tvrtke i grada u periodu dok sam gradski vijećnik”, navodi se u Josićevu priopćenju.

Također je poručio kako želi na vrlo jednostavan način pokazati svojim sugrađanima, kolegama vijećnicima i gradskim čelnicima kako bi se trebali ponašati ljudi koji su dobili privilegiju da svojim radom pridonesu dobrobiti društva.

U Gradskom vijeću Vukovara Josić, koji je vlasnik obiteljskog hotela, jedini je vijećnik ispred Živoga zida. Svaki izabrani vijećnik na ime svoga rada mjesečno dobiva naknadu od 1200 kuna.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.