Facebook

VRLO NEUGODNO… Što to skriva Facebook nove srpske stranke u Hrvatskoj?

Autor: T. Budak

I da DDS nema svoju Facebook stranicu, ne bi se nikad doznalo do koje su mjere slični Pupovcu:

Demokratski savez srba (DSS) nova je stranka srpske nacionalne manjine koja se oformila kao svojevrsna alternativa SDSS-u, Pupovčevoj stranci za koju nemaju niti jednu lijepu riječ:

– To je autokratski vođena i odnarođena stranka. Uzak krug ljudi odlučuju o interesima srpske zajednice u Hrvatskoj, ne uvažavaju nikakva kritička razmišljanja i ne snose nikakvu odgovornost za pogrešne odluke, kojih je bilo mnogo prilikom svrstavanja uz razne političke blokove. DSS će se odmaknuti od ideoloških rasprava u Hrvatskoj, poput one o antifašizmu, jer to nije najvažniji interes srpske zajednice – izjavio je po osnutku zamjenik predsjednika DSS-a, Srđan Milaković kojeg su već mnogi pripadnici srpske nacionalne manjine optužili da se s ostatkom članova želi “okoristiti” novcem koji uživa povlašteni SDSS.

Ne ulazeći u financijski dio ove priče, dosadašnje djelovanje mlade srpske stranke uakzuje na činjenicu kako, barem ideološki, nisu puno odmakli od Milorada Pupovca i njegove retorike. Dokazalo je to i njihovo sudjelovanje na Danu sjećanja stradanja Srba u Oluji organiziranom u Busiji (Srbija). Istom onom koji je posjetio i Milorad Pupovac protiv čijeg se djelovanja žestoko bore, a zbog kojeg je od strane hrvatskih medija “dočekan na nož”.

I da DDS nema svoju Facebook stranicu, ne bi se nikad doznalo do koje su mjere slični Pupovcu:

“Ova količina šovinizma obojena ustaštvom i nacizmom je najbolji opis proslave Oluje i srpske, naše odbojnosti prema istoj.  I mi verujemo u prosperitet svih građana i u prosperitet cijelog čovječanstva. I kao pojedinci i kao skupina i kao narod se borimo za to i kao građani ove države. Ali na proslavu Oluje nikada. Ne postoji sila koja je dovela do trajnog mira. Oluja nije dovela do uspostave mira, nego do etničkog čišćenja oko 250.000 i smrti više od 2000 ljudi”, prepiru se u komentarima ispod svoje objave.

Jednako tako, ne skrivaju svoju odbojnost prema ministru kulture Zlatanu Hasanbegoviću te uz njegovu fotografiju komentiraju:

“Ako na ovu fotografiju pogledamo kao na političku poruku, onda bi ovo značilo da ministar podržava ustašku ideologiju. Vrlo jednostavno. DSS najoštrije osuđuje ovu političku poruku i traži izvinjenje ministra, i reagovanje svih državnih organa, ali i predsednika HDZ-a”.

No, ako je suditi po onome što dijele, nije im sve mrsko. Vučić, npr:

“Demokratski savez Srba pozdravlja susret Udruženja pravnika Vukovara s Vučićem i očekuje isti odnos od institucija RH-a”…

Autor: T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.