Vrhovni sud odlučio: Glavaš ostaje na slobodi

Autor: M. Marić

Pod predsjedanjem suca Dražena Tripala.

Sudsko vijeće Vrhovnog suda pod predsjedanjem suca Dražena Tripala odbilo je žalbu državnog odvjetnika na odluku Županijskog suda u Zagrebu o puštanju Glavaša na slobodu, piše Večernji list. Branimir Glavaš tako ostaje na slobodi.

Drugo sudsko vijeće Vrhovnog suda  pod predsjedanjem suca Damira Kosa prvo je odredilo da istražni zatvor može trajati do pravomoćnog okončanja postupka, ali ne dulje od kazne izrečene Glavašu nepravomoćnom presudom. Ovu je Ustavni sud ukinuo u povodu Glavaševe ustavne tužbe da bi onda, uspoređujući Glavaševu situaciju sa suoptuženicima, odlučilo kako Glavaš može biti u istražnom zatvoru do 5. svibnja 2016.

Večernji dodaje da u ponovljenom postupku Branimir Glavaš ne može biti osuđen na težu kaznu od osam godina zatvora te da nova presuda ne može biti na njegovu štetu ako je samo on inicirao ponavljanje postupka.

Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.