FaH

VRDOLJAKOVA POBJEDA U NHS-u: U obraćanju članovima iznio najvažnijih pet projekata za koje će se zalagati

Autor: Hina

Za njega je glasalo 653 delegata, a 25 glasova bilo je nevažećih

Ivan Vrdoljak ponovno je u nedjelju na 15. Saboru Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS) izabran za predsjednika stranke, a obraćajući se delegatima, rekao je da će politika HNS-a biti biti politika rezultata i suradnje.

Za njega je glasalo 653 delegata, a 25 glasova bilo je nevažećih. Za zamjenika predsjednika izabran je Predrag Štromar, a za potpredsjednike Marija Puh i Ivan Gulam.

“Današnje glasanje bilo je odluka za novu odlučnu politiku Hrvatske, za novu odlučnu politiku HNS-a i za ljude koji će tu politiku provoditi”, rekao je Vrdoljak zahvalivši se članstvu na povjerenju. Naglasio je da su danas na Saboru zacrtali jasne ciljeve i projekte te se obavezali da će HNS građanima donositi rezultate i bolju Hrvatsku i bolju pristojnu politiku.

“Naša politika je politika rezultata i suradnje sa svima koji nam mogu pomoći da pomognemo školi, da nađemo novi posao, dovedemo investitore, ubrzamo reforme pravosuđa i uprave. Naš konačni cilj je uspjeh Hrvatske”, istaknuo je.

Obraćajući se članovima HNS-a prije glasanja, Vrdoljak je iznio najvažnijih pet projekata za koje će se zalagati: Hrvatsku zemlju znanja, razvoj kreativne industrije zemlje, potpunu realizaciju Industrijske strategije Hrvatske te čovjeka u centru politike njegove stranke. Istaknuvši kako želi da HNS nastavi promjene, da postavlja nove obrasce i standarde u politici, rekao je i da ih građani već prepoznaju kao nositelje nove politike i politike konkretnih rezultata.

Vrdoljak: Izašli smo iz ideoloških rovova i stavili Hrvatsku i ljude na prvo mjesto

Napominjući kako su izašli iz ideoloških rovova i napravili preokret promijenivši obrasce i stavivši Hrvatsku i ljude na prvo mjesto, Vrdoljak je podsjetio kako su im govorili da su izdajice, da su se prodali te da su trebali čekati i ići na još jedne izbore te čekati da opozicija, iz SDP-a, dobije novog vođu.




“Drago mi je da to nismo dozvolili. Drago mi je da smo prekinuli s ljudima kojima je stranački interes iznad državnoga”, kazao je.

Naglasio je i kako nije bila pogrešna odluka da uđu u Vladu i da im partner bude HDZ jer, kako je istaknuo, sve što su napravili u prošlih šest mjeseci potvrđuje da su odlučno radili na korist Hrvatske i na to su silno ponosni.

Vrdoljak je poručio i da HNS neće dozvoliti radikalizaciju društva u bilo kojem smislu niti od bilo koga. Naglasio je i da su na njegovoj strani, i on je na njihovoj, svi koji vjeruju da je došlo vrijeme za modernizaciju te svi koji vjeruju da je bilo dosta podjela  na lijeve i desne, partizane i ustaše, domaće i strane, muškarce i žene, homoseksualce i heteroseksualce. “Dobar posao smo počeli, želim aktivno sudjelovati u njemu i želim da završimo započeto i radimo novo”, naglasio je.




HNS

Štromar: Spremni smo na odgovornost, pa i rizik radi boljeg sutra

Da treba težiti novom i boljem istaknuo je i Štromar rekavši kako je HNS-ova vrijednost spremnost na preuzimanje odgovornosti, pa i rizika, samo da Hrvatska sutra bude bolja nego danas.

“U pravilu preuzimamo odgovornost za rak-rane hrvatskog društva i probleme koji desetljećima muče naše građane. Pred nama je veliki posao, ali i ogromna prilika da u ovoj Vladi realiziramo sve ono što smo započeli i što od nas očekuju naši građani”, naglasio je.

Podsjetio je i da je HNS u 27 godina samostalnosti u Vladi sudjelovao u pet ministarstava na četiri godine mandata pri čemu je iza sebe, među inim, ostavio  autoceste, poticanu stanogradnju, legalizaciju bespravne gradnje, riješen problem brodogradnje i drugo.

Batinić: Klub HNS-a podržat će sve što je dobro za Hrvatsku

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a  Milorad Batinić rekao je da HNS u Hrvatskom saboru neće sudjelovati u prepucavanjima te da će graditi novu političku kulturu kroz promociju ideja, bez populizma i niskih strasti.

“Podržat ćemo sve ono što je dobro za našu zemlju, tražiti podršku za svoje ideje, zakone i projekte koje HNS želi ispuniti u ovom mandatu, od prihvatljivog obiteljskog zakona do ratifikacije Istanbulske konvencije i donošenja zakona o zabrani isticanja simbola totalitarnih režima“, rekao  je Batinić.

Puh: U fokusu obrazovanje i budućnost mladih  

Podsjetivši na rezultate svoga tima u pola godine, nestranačka ministrica znanosti i obrazovanja  iz kvote HNS-a Blaženka Divjak kazala je kako će njezin tim nastaviti raditi na kurikularnoj reformi općeg obrazovanja, kurikularnoj reformi strukovnog obrazovanja, relevantnom visokom obrazovanju te izvrsnosti u znanosti.

Obrazovanje i budućnost mladih ljudi bit će u fokusu novoizabranih potpredsjednika HNS-a Ivana Gulama i Marije Puh.

Puh je rekla kako će joj jedna od glavnih zadaća biti stvaranje prilika za mlade ljude, kojima želi da vjeruju da politika nije nešto loše, da političke stranke nisu mjesto korupcije, nego mjesto razmjene dobrih ideja te mjesto na kojem je moguće nešto promijeniti.

Na HNS-ovu saboru izabrani su i članovi stranačkog Odbora za Statut HNS-a, Nadzornog odbora, Suda časti te ostalih stranačkih radnih tijela. Također, članovima je prikazan i petominutni film u produkciji HNS-a o razlozima ulaska u vladu s HDZ-om.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.