Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vrdoljak: ‘Zaustavimo uvođenje poreza na nekretnine i recimo Titanik Vladi dosta!’

Autor: dnevno.hr

Za poruke građana ne mari ni ministar Goran Marić koji je 2013. godine najglasnije osuđivao mogućnost uvođenja poreza na nekretnine, smatra Vrdoljak

Predsjednika HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak  reagirao je na Vladino uvođenje poreza na nekretnine. Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

“Iako su, ne tako davno, HDZ-ovci, pa čak i aktualni ministri, porez na nekretnine nazivali „opasnim haračem“ i „brutalnim napadom na Hrvate“, Titanik Vlada Andreja Plenkovića uvodi porez na nekretnine, koji će naštetiti životnom standardu građana. Iako je pedeset tisuća građana peticijom poručilo da se protivi novom porezu, premijer i Vlada odbijaju čuti njihovu jasnu poruku.

Za poruke građana ne mari ni ministar Goran Marić koji je 2013. godine najglasnije osuđivao mogućnost uvođenja poreza na nekretnine. “Novi porez na nekretnine samo je dodatni uteg i stanovništvu i gospodarstvu, a tvrdnja Vlade da je to porez na bogate je velika obmana. Više vrijedi jedna umjetnina novopečenih bogataša u Hrvatskoj, nego većina naših stanova, a na to neće plaćati porez”, govorio je Marić.

Odnosom prema građanima, licemjerjem i ovakvim drastičnim mijenjanjem stavova vladajući ustraju na normalizaciji stvari koje jednostavno nisu normalne – pokušavaju situaciju u kojoj netko javno laže ili iznosi dijametralno suprotan stav pretvoriti u prihvatljivu.

„Uvođenje poreza na nekretnine nije samo novi udar na građane, već pokazuje kako HDZ i Most zapravo vode politiku – kad nema znanja, ideja i rješenja, uvodi nove poreze. Zaustavimo uvođenje poreza na nekretnine i recimo Titanik Vladi dosta! Kao liberalima, i dok smo bili na vlasti i sada dok smo u opoziciji, cilj su manji porezi, a jeftinija i efikasnija država“, rekao je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak.

Kao dosljedna liberalna stranka, HNS svoj stav o porezu na nekretnine nije mijenjao. Porez na nekretnine je nepravedan, stoga, podsjećamo, i kao partner u bivšoj Vladi uspješno smo zaustavili uvođenje istog.

Kao liberalna stranka HNS se zalaže za što manje poreza i nameta, kako krizom izmučenim građanima, tako i poduzetnicima, kojima je svako olakšanje poslovanja itekako potrebno”, priopćeno je iz HNS-a.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.