HRT

Vrdoljak: Most nastoji ogaditi sve oko sebe, makar i lažima

Autor: dnevno.hr

Najavio je kako će, najvjerojatnije kada budući mandatar 'pokaže' 76 potpisa, a politička kultura nalaže da se u slučaju jasne većine, izglasa povjerenje predsjedniku Hrvatskoga sabora, HNS podržati izbor predsjednika Sabora, ali neće podržati buduću vladu.

U Intervjuu tjedna na HRT-u predsjednik stranke Ivan Vrdoljak ponovio je kako neće poduprijeti vladu HDZ-a i Mosta i izjavio kako su HNS i Most potpuno suprotni polovi jer je HNS-ova ideologija sloboda čovjeka i ekonomska sloboda poduzetništva. Nikada nam nije palo na pamet da moramo kontrolirati ministarstva unutarnjih poslova i pravosuđa, a njima je prvo što im padne na pamet da moraju kontrolirati institucije.

Najavio je kako će, najvjerojatnije kada budući mandatar ‘pokaže’ 76 potpisa, a politička kultura nalaže da se u slučaju jasne većine, izglasa povjerenje predsjedniku Hrvatskoga sabora, HNS podržati izbor predsjednika Sabora, ali neće podržati buduću vladu.

Vrdoljak je opvrgnuo informacije da je HNS-ova potpora u Saboru uvjetovana potporom HDZ-a kandidaturi Anke Mrak-Taritaš (HNS) za zagrebačku gradonačelnicu, te ustvrdio kako je to nevjerojatan slučaj jer to nikada nije ni pomislio, a niti izrekao. Nama i našoj kandidatkinji HDZ-ova potpora ne treba budući da sigurno neće ‘rezati granu’ na kojoj sjedi – a to je čistoća, jasnoća poruke i rada Anke Mrak-Taritaš.

Osvrnuo se na optužbe Mosta da je kao bivši ministar zlorabio svoj položaj. Mislim da je tu Most donio jedan trend u hrvatsku politiku koji je vrlo ružan, a to je da ogadi sve oko sebe po bilo kojoj cijeni, pa makar i lažima. I nisam ja jedini izložen njihovim prijetnjama, govore kako su svi kriminalci, i onda dolazi do toga da ljudi bježe od politike, pa čak i od izlazaka na izbore, izjavio.

Vrdoljak je potvrdio kako će izlazak na lokalne izbore biti tema sastanka Središnjeg odbora i Predsjedništva HNS-a te da će se već sada stranka početi pripremati za lokalne izbore jer tako radi ozbiljna politika.  Najavio je kako će HNS vrlo ozbiljno nastupiti na izborima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

Vezano za tužbu koju je najavio bivši predsjednik HNS-a Radimir Čačić protiv tzv. Vrdoljakova zakona iz 2015. kojim su fiksirane sadašnje količine struje iz obnovljivih izvora, a za koji Čačić vjeruje da ga je Hrvatski sabor donio s nedovoljnim brojem glasova pa smatra da će kada padne sporni zakon pasti i sporni ugovori, Vrdoljak  je odgovorio kako je pola svih ugovora za obnovljive izvore potpisano na temelju tarifnih ugovora koji je donio upravo Čačić, a druga polovica na temelju tarifnoga sustava iz HDZ-ove vlade.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.