Patrik Macek/PIXSELL

Vrdoljak komentirao najave da će oporba opstruirati rad Sabora

Autor: Dnevno.hr

''Možda je bio spriječen. Morat ćete pitati kolegu Milanovića. Ono što znam je da je cijeli klub HNS-a bio prisutan i dobro je da smo tu'', kaže Vrdoljak.

Gost  u Vijestima RTL-a bio je predsjednik HNS-a i budući potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak.

Što očekujete od funkcije potpredsjednika Sabora i kako ste uopće došli da vi budete taj?

Pa sukladno oporbenom dogovoru i odlukama Hrvatske narodne stranke, Predsjedništva i kluba. Ali, ono što će mi biti prioritet u radu je predstavljati liberalnu demokraciju. Imamo Vladu HDZ-a i Mosta koja je predstavnik konzervativne politike, a SDP socijaldemokracije i dobro je i da liberalni centar ima svog predstavnika u Predsjedništvu Sabora. To je velika odgovornost, to je odgovornost koja donosi odgovornost i prema biračima i odgovornost prema političkom sadržaju koji ćemo artikulirati sljedeće četiri godine.

Već smo čuli najave iz oporbe da će opstruirati ono što ne treba uopće doći na dnevni red. Iza čega ćete vi stati, a iza čega ne?

Prvo, nismo vidjeli sadržaj ni jednog prijedloga, samo su se kroz medije vrtjele informacije što će biti predloženo. Ja se nadam da će se sukladno govoru novog predsjednika Sabora poštivati saborski poslovnik, zakonodavstvo, pristojnost i da ćemo političku komunikaciju svesti na razinu ovog velikog Doma, a to znači da se neće kršiti procedura. Ako to tako bude i kada vidimo sadržaj prijedloga izmjena zakona, onda ćemo zauzeti stav. Zasad smo deficitarni s informacijama.

Znate li vi kao budući potpredsjednik Sabora da će se sutra nastaviti sjednica Sabora?

Ne, ja nemam tu informaciju. Malo nevjerojatno. Ali, možda ćemo je saznati za koju minutu.

Jeste li pokušali razgovarati s novim predsjednikom Sabora?

Bili su klubovi zajedno i nije se znala odluka o tome.

Kako gledate na to da Zoran Milanović nije došao?

Možda je bio spriječen. Morat ćete pitati kolegu Milanovića. Ono što znam je da je cijeli klub HNS-a bio prisutan i dobro je da smo tu. U slučaju neke ekstremne situacije može se naći opravdanje

Sada je došao.

Pa kažem vam, morat ćete pitati kolegu. Ne znam stvarno što je bio razlog izostanka.

Autor: Dnevno.hr