Pametno

‘Vratit ćemo Zagreb građanima’

Autor: Dnevno.hr

Pametno u Zagrebu već djeluje kroz 8 gradskih ogranaka i osnivanje Podružnice novi je strukturni korak, kažu

Na sinoć održanoj Osnivačkoj skupštini osnovana je prva podružnica stranke Pametno, u Zagrebu.

Riječ je o novom i važnom koraku u gradnji strukture  stranke koja se Zagrebu vrlo uspješno predstavila na zadnjim parlamentranim izborima i postala važan politički čimbenik u glavnom gradu Hrvatske. Pametno u Zagrebu već djeluje kroz 8 gradskih ogranaka i osnivanje Podružnice novi je strukturni korak, s ciljem vraćanja Grada građanima, poručuju iz stranke. Članstvo stranke bilježi kontinuirani porast, a s njime dolazi i formiranje županijskih podružnica. Pametno radi isključivo u javnom interesu, sa željom mijenjanja postojećih političkih modela, dodaju.

“Organski rast nas veseli i donosi nove izazove koji su sada vezani za predstojeće lokalne izbore. Javne ankete pozicioniraju nas kao petu stranku u zemlji, iako smo vanparlamentarna stranka, bez populističkih obilježja. Takav rezultat je odraz našeg politički vidljivog, ozbiljnog rada. Od urbanističkih problema, preko sporta i kulture, socijalnih i obrazovnih izazova, Zagrebu hitno trebaju naš svesrdni angažman i pametna rješenja. Kroz ogranke, a sada i Podružnicu, predlagat ćemo ih i realizirati, za javno dobro, nikako pogodovanje privilegiranim pojedinicima, prijateljima ili donatorima”, naglasila je Maja Vehovec, predsjednica novoosnovane podružnice Pametno Zagreb i potpredsjednica stranke. Dodala je i kako, nizom aktivnosti, kreću u konkretnu borbu za bolji grad, kroz skup javnih tribina, akcija na terenu i idejnih rješenja.

Uz  Vehovec, ostali članovi predsjedništva su Radomir Kujundžić (zamjenik) te Nina Antičić, Dražen Breglec, Mladen Delić, Gloria Gelo, Jurica Mikulić, Antonija Mršić, Milorad Nikitović, Siniša Resanović, Vlatko Silobrčić, Daniel Verbanac, Hrvoje Vranko i Ivan Vuković, tajnica Podružnice je Bojana Nikitović.

Pametno je svojim programom, pohvaljenim od struke i javnosti, i dosadašnjim radom, pokazalo da može i zna kako razvijati i implementirati pametna rješenja. Zagrebu su neophodne hitne promjene u modelu upravljanja i razvoja, čemu će podržnica Pametno Zagreb intezivno pridonijeti, stoji u priopćenju stranke.

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.