Robert Anic/PIXSELL
Robert Anic/PIXSELL

Vraća li se Jadranka Kosor? ‘Plenković, Stier, Božinović – sve su to moji dečki!’

Autor: T. P.

Hoćemo li svjedočiti povratku Jadranke Kosor koja je, kako se pohvalila, zaslužna za plasiranje u političke vode imena koja sada vode HDZ, ostaje još malo pričekati.

Vodstvo HDZ-a preuzeo je Andrej Plenković, a taj je korak i unutar stranke, htjeli oni to priznati ili ne, doveo do promjene političkih “figura”. Počelo se tako u novom kontekstu spominjati i bivšu premijerku Jadranku Kosor, koja je sve začinila izjavom “To su sve moji dečki”, misleći pritom na Plenkovića, Stiera, Božinovića, Krstičevića koji su se upravo u njezino vrijeme učlanili u HDZ i bili jojo suradnici. Stiera je Kosor uvela u Predsjedništvo HDZ-a te je bio glavni vanjskopolitički savjetnik u tadašnjoj Vladi, dok joj je upravo Plenković bio kandidat za zamjenika na izborima u HDZ-u. Krstičevića je Kosor tada angažirala kao savjetnika za obrambenu politiku i vojna pitanja.

“Božinović i Stier bili su moji prvi suradnici u pregovorima sa Slovenijom oko deblokade ulaska u EU. Pahor je imao svoja dva savjetnika, a Božinović i Stier u to su vrijeme s hrvatske strane odrađivali tihu diplomaciju”, istaknula je Jadranka Kosor, piše Večernji list.

Ponosna je i na Plenkovića koji je, dok je ona bila premijerka, došao u Ministarstvo vanjskih poslova: “I njega sam stavila na visoko mjesto na listi pa je postao zastupnik”, hvali se Kosor.

Stier i Plenković za sada se s Kosor navodno nisu našli ni čuli, no da je pozovu na kavu, rekla je, prihvatila bi. Ipak, dodala je da ništa ne očekuje. Hoćemo li svjedočiti povratku Jadranke Kosor koja je, kako se pohvalila, zaslužna za plasiranje u političke vode imena koja sada vode HDZ, ostaje još malo pričekati.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI