Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vozači, od nedjelje i po danu morate upaliti svjetla na automobilima!

Autor: T. P.

Vikend uoči blagdana Svih Svetih obilježava pojačan promet na našim cestama, a poglavito u blizini gradskih i mjesnih groblja.

S 29. na 30. listopada počinje zimsko računanje vremena, a s time je povezana i odredba 102. članka Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/2008), prema kojoj u razdoblju zimskog računanja vremena, od posljednjeg vikenda u listopadu, pa sve do posljednjeg vikenda u ožujku, na motornim vozilima, za vrijeme vožnje i danju moraju biti uključena kratka svjetla. Motociklisti tijekom cijele godine moraju imati uključena svjetla za vrijeme vožnje na motociklima.

U povodu nadolazaćeg blagdana Svih svetih uvest će se poseban režim prometa, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima. Bit će zabranjen promet motornim vozilima – osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati.

Zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona bit će u ponedjeljak, 31. listopada od 15 do 23 sata, te na blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenog, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama te državnoj cesti DC1.

>>> POLICIJA UPOZORAVA: Na ove detalje morate paziti kada parkirate kod groblja!

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.