HAK

VOZAČI, BUDITE OPREZNI ZBOG SNIJEGA: Evo na kojim cestama morate imati zimsku opremu!

Autor: A.P.

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) na čvoru Kosnica u smjeru istoka vozi se otežano.

Vremenske neprilike danas su uzrokovale teškoće na prometnicama u većem dijelu zemlje, a HAK upozorava vozače da se prilagode uvjetima na cestama!

Zbog zimskih uvjeta u Gorskom kotaru, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na:

autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica,
DC3 Kikovica-Delnice-Vrbovsko-Zdihovo,
DC32 Prezid-Delnice,
DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin,
DC203 Brod na Kupi-Delnice,
DC305 Parg-Čabar,
ŽC5030 Platak-Kamenjek,
ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak,
ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo,
ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje,
ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine,
ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk,
ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja.

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) na čvoru Kosnica u smjeru istoka vozi se otežano.

Sanirano je mjesto prometne nesreće na riječkoj obilaznici (A7) kod tunela Škurinje 1, no još uvijek je zatvoren vozni trak od 25. do 24. +500 km, u smjeru GP Rupa.

Zbog jakog vjetra na mostu Krk zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja dodatno zabrana za daostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.