Patrik Macek/PIXSELL

VOJNICI PROTRESLI SABOR! Glasnović: ‘Skinuli ste mu imunitet, a da nije bilo Culeja, ne bi mi ovdje jeli za 20 kuna!”

Autor: S.V.

"Ja vas još jednom molim da mi jednoglasno oduzmete imunitet da na sudu u svoje ime i svih optuženih dokažemo nevinost, da ne budemo iznad sustava, da bih ja ostao, da ne idem na sud, a moji prijatelji idu", kazao je Stevo Culej prije glasovanja.

Još jedan buran dan u Saboru, ovog puta zbog hrvatskog branitelja i saborskog zastupnika Steve Culeja.

Zbog suđenja za poticanje na razbijanje ćiriličnih ploča, Culeju je danas ukinut imunitet i to sa 77 glasova koji su bili – za.

“Ja vas još jednom molim da mi jednoglasno oduzmete imunitet da na sudu u svoje ime i svih optuženih dokažemo nevinost, da ne budemo iznad sustava, da bih ja ostao, da ne idem na sud, a moji prijatelji idu’, kazao je Stevo Culej prije glasovanja i dodao:

– Ja sam neosnovano optužen u političkom progonu, u montiranom procesu kao u nekim bivšim vremenima. Time nas se obilježava kao neke koji huškaju, kako bi se na nama ostavila ljaga. To je specijalni oblik borbe koja se nastavlja protiv branitelja – izjavio je Stiv.

U obranu Steve Culeja stao je, naravno, također bivši vojnik, general Željko Glasnović.

On je upitao tko je uopće donio odluku da se u Vukovaru postave ćirilične ploče.

“Ne bismo mi sad ovdje sjedili i jeli ručak za 20 kuna da nema ovdje Culeja i Glavaša.”

Također, zanimalo ga je kad će se vratiti arhiva iz Beograda.

“Što mi radimo ovdje? Skidamo gaće!”, kazao je.

Optužio je da je pod petokrakom izvršen genocid nad hrvatskim narodom te spomenuo kako se Culeju sudi, a ovdje imamo “trg krvavog bravara”…

Autor: S.V.