Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Voditelj Karamarkove kampanje otkrio što misli o Plenkoviću i zašto se povukao iz javnosti

Autor: Ivan Babić

Na prvi pogled, reklo bi se da u HDZ-u vlada potpuna sloga.

Karlovački gradonačelnik i šef HDZ-ova izbornog stožera Damir Jelić u intervjuu za Večernji list otvorio je dušu te progovorio o zbivanjima u svojoj stranci. Osvrnuo se prije svega na HDZ-ovu pozajmicu PPD-u koja je u javnosti doživljena kao pokušaj diskreditacije Milijana Brkića.

-Priča je zakonski čista, što je potvrdila i državna revizija. Svaki izbori donose određenu dozu nemira, a u HDZ-u imamo dvostruke izbore, što je nova situacija u hrvatskoj politici. Nakon svega što se dogodilo, sigurno treba nešto vremena da se stvari poslože, ali sve će doći na svoje. HDZ je otvorio vrata promjenama na koje ne bi bila spremna nijedna druga stranka, i to treba jasno i glasno reći. Tu se vidi prava snaga neke stranke- rekao je Jelić.

Inače, ovaj HDZ-ovac vodio je Karamarkovu kampanju za unutarstranačke izbore, a svoj nestanak iz javnosti nakon toga čina pojasnio je spomenutom mediju.

-To vam je jednostavna formula. Toliko je posla da se ne stiže sve napraviti. Političari su skloni uzeti deset funkcija pa ni jednu pošteno obaviti. U načelu, u politici imamo uvijek dvije funkcije, jednu političku i jednu izvršnu. Već to govori o količini obveza pa čovjek gleda gdje je učinkovitiji. Ako ulažeš silan trud na nacionalnoj razini, a to ne donosi plodove, onda se okreneš regionalnoj politici svoje županije i grada. I tamo si sretan jer imaš uspjeha, a rezultati su vidljivi i izravno utječu na kvalitetu života ljudi- rekao je Jelić.

Jelić je iznio i svoj stav o Andreju Plenkoviću.

-On je najbolji izbor za HDZ, čak sam u prije sugerirao tadašnjem predsjedniku Karamarku da mu zamjenik na stranačkim izborima bude Andrej Plenković. Smatram da bismo time dobili na širini, a i nit poveznica između ljudi koji su usmjereni na vanjsku i na unutarnju politiku je odlična. Andrej je moderan, europski političar. Vrlo je sabran, ozbiljan, čovjek koji nije zalutao u politiku. On će biti novi predsjednik HDZ-a i novi premijer.

Autor: Ivan Babić

ZADNJE VIJESTI