Luka Stanzl/PIXSELL

VLADO MARIĆ ZAGRMIO S GOVORNICE: Gdje su naši pripadnici u društvu? Povijest se iskrivljuje a nas nitko ništa ne pita…

Autor: I.Galešić

Vlado Marić pripadnik prve generacije najelitnije specijalne policijske jedinice ATJ Lučko s govornice je na proslavi 26. obljetnice osnutka ATJ Lučko održao snažan govor.

Na svečanom obilježavanju 26. obljetnice osnutka najelitnije specijalne policijske jedinice i prve organizirane oružane postrojbe koja se suprotstavila agresoru, ATJ Lučko, kao jedini pripadnih naših heroja, i to one prve ratne generacije govorio je Vlado Marić, inače i kandidat Mosta za 5. izbornu jedinicu kao 3. na listi.

“Među pripadnicima ATJ Lučko vidio sam da srce i mozak mogu biti jače od bilo kojeg oružja. To smo dokazali u ratu”, ponosno je istaknuo Marić.

Osim što se u svom govoru osvrnuo na osnivanje ATJ Lučko, prisjetio hrabrosti i snage koja je gurala momke u bitku, odao počast svim onima pripadnicima koji su dali svoj život za slobodu Hrvatske, Valdo Marić osvrnuo se i na današnje stanje i položaj pripadnika te situaciju u zemlji.
“Iako danas slavimo svoju obljetnicu ne možemo reći da smo zadovoljni. Nismo zadovoljni zbog svih mladih koji su primorani otići iz svoje zemlje, nismo zadovoljni zbog pripadnika prve generacije ATJ lučko koji su 90-te pristupili u postrojbu, njih 80, 90, kojih nema nigdje u sustavu. Poslani su u mirovinu, ostali su zanemareni. Trebali bi biti stup društva, a ne umirovljenici”, upozorio je Marić te dodao kako su naši branitelji potencijal, a ne teret društva.

“Svi se brinu za visoke činove, za generale ali nitko se ne brine za obične pripadnike”, upozorio je.

“Prva generacija pripadnika bila je rasadnik oružanih snaha RH, iz njih su potekli cijenjeni časnici, generali, to je generacija koju je ova država trebala podići u društvu, a ne zaboraviti, poslati u mirovinu. Gledao sam na TV kalendaru neki dan objavljeno je kako je ’91. godine JNA general Milan Aksentijević uhićen kod Slunja. Znate to nije istina, zarobljen je kod naplatnih kućica Lučko od strane pripadnika ATJ Lučko. Ovo je samo jedan primjer iskrivljene povijesti, iskrivljene istine protiv čega se želimo boriti i spriječiti. Ovo je razlog zašto trebamo aktivirati pripadnike ATJ Lučko i branitelje u društvo, u politiku”, jasno je poručio Marić dodavši snažnu rečenicu: Predali smo zemlju političarima u ruke, ali oni su je uništili, uništili su je za nas, za našu djecu koja odlaze u tuđinu, zato se vraćamo jer nisu bili sposobni brinuti se o nama, o našoj djeci”.

“Kome služe povijesne neistine? Kada ćemo konačno postati država? Zašto povjesničari ne dođu u ATJ Lučko, i ovdje se, krvlju, pisala povijest, ali nas nitko ne pita”, istaknuo je i dodao kako se ne čudi, s obzirom na ovo, da je prva generacija pripadnika ATJ Lučko zaboravljena i izostavljena iz društva.

Poručio je s govornice i kako želi ispraviti ovu nepravdu, otvoriti vrata istini, otvoriti vrata braniteljima, prvoj generaciji pripadnika ATJ Lučko, djeci, budućnosti.




Marić je imao i pozitivnu poruku na kraju svog govora. Pozvao je sve na istinu, na zajedništvo, na poštovanje prema pripadnicima ATJ Lučko, prema braniteljima te poručio kako još uvijek vjeruje u Boga, narod i ovu državu.

Autor:I.Galešić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.