Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Vladimir Šeks postaje počasni građanin Osijeka

Autor: T. P.

Priznanje će Šeksu biti uručeno 2. prosinca

Osječko Gradsko vijeće u ponedjeljak je jednoglasno odlučilo počasnim građaninom Osijeka proglasiti bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, a priznanje će mu biti uručeno 2. prosinca na svečanoj sjednici Vijeća za Dan grada.

U obrazloženju odluke navodi se, među ostalim, da se priznanje počasnog građanina Šeksu dodjeljuje za jedinstveni doprinos razvoju Osijeka, kroz presudnu ulogu u realizaciji brojnih strateških projekata, poput izgradnje sveučilišnog kampusa, nastavno-sportske dvorane “Gradski vrt” i prometnog 5C koridora, za  doprinos obnovi i razvoju osječkoga Sveučilišta te nemjerljiv doprinos u ogranizaciji obrane grada, na početku agresije na Hrvatsku, kada je obnašao dužnost predsjednika Kriznog stožera istočne Slavonije.

Osim toga, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Josip Škorić dodao je da je Šeks, kao jedan od autora Ustava RH stvarao formalni i zakonodavni okvir za državu kakvu danas imamo, a obnašajući brojne visoke dužnosti u Hrvatskom saboru i Vladi RH, dao velik doprinos afirmaciji te obnovi i izgradnji Slavonije i Baranje.

Gradonačelnik Ivan Vrkić Šeksa smatra jednom od najkreativnijih osoba koje su sudjelovale u političkom i pravnom oblikovanju moderne hrvatske države.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.