Petar Glebov/PIXSELL

Vlada ukinula i smanjila neporezna davanja za 2016. i 2017. u iznosu od 247,1 milijun kuna

Autor: dnevno.hr

Vlada je prihvatila odluku o zabrani novog zapošljavanja državnih službenika.

Tehnička će Vlada na sjednici odlučuje o 33 točke, među kojima i o popisu neporeznih davanja koja će se ukinuti ili smanjiti u ovoj i idućoj godini, u ukupnoj vrijednosti nešto višoj od 247 milijuna kuna.

Tijek događaja pratite u nastavku: 

10.50 Vlada je donijela odluku o popisu neporeznih davanja koja će se ukinuti ili smanjiti u ovoj i idućoj godini, u ukupnoj vrijednosti nešto višoj od 247 milijuna kuna.

Procijenjena vrijednost smanjenja i ukidanja neporeznih davanja za 2016. i 2017. iznosi ukupno 247,1 milijun kuna, od čega se 155,46 milijuna odnosi na izravna smanjenja poduzetnicima, a 91,6 milijuna na smanjenja građanima.

10.45 Vlada je prihvatila odluku o zabrani novog zapošljavanja državnih službenika i namještenika u tijelima državne uprave te u stručnim službama i uredima Vlade RH.

Zapošljavanje državnih službenika u tijelima državne uprave iznimno je moguće ako se ne može osigurati redovito obavljanje poslova preraspodjelom između postojećih službenika i to u sljedećim slučajevima: ako je novo zapošljavanje u skladu s planom prijama u državnu službu i osiguranim financijskim sredstvima, ko su ispunjeni uvjeti za primjenu klauzule 2 za 1 (za 2 otišla, 1 novi zaposleni), na određeno vrijeme radi zamjene dulje odsutnih službenika.

10.30 Vlada je donijela odluku o prijenosu prava upravljanja stanovima u vlasništvu Republike Hrvatske na Ministarstvo branitelja. Radi se o stanovima u Korčuli, Sisku, Dubrovniku (2) i Zagrebu




10.15 Tihomir Orešković na početku sjednice kazao je da je  deficit u prvih 6 mjeseci manji je za 5,1 milijardu kuna. “Ukupni su prihodi državnog proračuna 56,3 milijarde kuna, 10,5 % više u odnosu na isto vrijeme lani. Rashodi su povećani za 0,4 % i iznose 58,6 milijardi kuna”, kazao je Orešković i dodao da su svi pokazatelji pozitivni.

U ovogodišnjem proračunu “planirali smo rast gospodarstva od oko 2 posto, no mislim da ćemo završiti s rastom od oko 2,5 posto jer svaki je indikator u plusu”, kazao je Orešković.

Industrijska je proizvodnja u prvih pet mjeseci porasla za 5,4 posto na godišnjoj razini, potrošnja za 3,4 posto, turistički pokazatelji za 7 posto, a čak je i građevina porasla, naveo je Orešković.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.