Goran Stanzl/PIXSELL

Vlada osnovala povjerenstvo za nadzor puta Srbije u EU

Autor: dnevno.hr

Odluka je donesena na telefonskoj sjednici Vlade nakon jučerašnjeg istupa braniteljskih udruga i oštrih kritika Vlade i diplomacije zbog toga što je Srbija otvorila poglavlja 23. i 24. u pregovorima za članstvo u EU .

Hrvatske Vlada je jučer oformila posebno povjerenstvo koje će pomno pratiti ispunjavanje uvjeta koje je Srbija preuzela otvaranjem 23. poglavlja o pravosuđu i temeljnim pravima, piše N1. 

Odluka je donesena na telefonskoj sjednici Vlade nakon jučerašnjeg istupa braniteljskih udruga i oštrih kritika Vlade i diplomacije zbog toga što je Srbija otvorila poglavlja 23. i 24. u pregovorima za članstvo u EU, a da nije prije toga ukinula spornu odredbu o univerzalnoj jurisdikciji.

“Ovo je bio posljednji vagon da se zaustavi ‘mini Haag’ i progon hrvatskih branitelja, naveli su  branitelji, dodajući da “Srbija danas slavi, a slavlje će platiti hrvatski branitelji.” “Neprihvatljivo je da netko tako sramotno odlazi u povijest, nakon samo šest mjeseci na vlasti, donese ovakvu odluku”, poruka je branitelja o dozvoli Vlade RH da se poglavlje 23 otvori.

Smatraju ovo velikim političkim promašajem, koji apsolutno ide na štetu branitelja, koje će se “moći hapsiti i na teritoriju Hrvatske”.

O vladinoj telefonskoj sjednici oglasila se i Jadranka Kosor.

Screenshot / Twitter
Screenshot / Twitter

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.