VIJEĆE ZA DOMOVINSKU SIGURNOST: Evo koga je odabrala Grabar Kitarović za brigu o nacionalnoj sigurnosti!

Autor: J. Jakšić

Kroz dva tjedna trebalo bi se formirati Vijeće za domovinsku sigurnost.

Na čelu Vijeća za domovinsku sigurnost koje bi trebalo brojati 20 članova, sjedit će umirovljeni general Damir Krstičević. Jedan od članova bit će i dekan Veleučilišta VERN te stručnjak za sigurnost, Vlatko Cvrtila koji je svojevremeno bio savjetnik predsjednika RH. Uz Krstičevića i Cvrtilu, sjedit će i general Ante Gotovina, Mladen Markač, Marijan Mareković, Krešimir Ćosić, Miljenko Filipović, Josip Štimac, Davor Domazet, a pozvana je i bivša ministrica obrane Željka Antunović. Međutim, ovdje nije kraj popisu. Donedavni vojni savjetnik bivšeg predsjednika Zlatko Gareljić također će postati član ovog tijela, a dolazi i alpinist Stipe Božić te Gordan Kolak, predsjednik Uprave DOK-ING-a.

Vijeće bi se trebalo formirati kroz dva tjedna, a od njega se očekuje nestranačko funkcioniranje, odnosno stručno raspravljanje o svim aspektima nacionalne sigurnosti.

Autor:J. Jakšić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.