screenshoot

(VIDEO) TAREKOVA PRIČA: Evo zašto svi vole sirijskog dječaka koji je izbačen iz autobusa

Autor: Snježana Vučković

Mučna situacija koja se dogodila Tareku duboko je potresla njegove školske prijatelje koji su svojedobno o njemu snimili i mali videoprilog

Iako Tarek Aboud, dječak sirijskog podrijetla, već pet godina s obitelji živi u Zagrebu te ima uredno regulirano boravište i hrvatsku putovnicu za strance, za slovensku policiju na granici on je predstavljao prijetnju.

Tarek je, naime, učenik trećeg razreda zagrebačke Klasične gimnazije koji se zajedno sa svojim vršnjacima uputio na višednevnu, terensku (i ne baš jeftinu) nastavu u Rim. No, ovaj simpatični srednjoškolac do Rima nije uspio doći jer je usred noći zaustavljen na slovenskoj granici i izdvojen od svojih vršnjaka jer mu je onemogućen prelazak, iako su njegovi roditelji prethodno učinili sve kako bi spriječili moguće neugodnosti.

Tarekov otac je tri tjedna prije puta otišao u talijansku ambasadu i pitao treba li njegov sin vizu ili bilo koji drugi dodatni dokument kako bi ušao u Italiju. Nakon sedam dana veleposlanstvo u Zagrebu primilo je odgovor iz Rima, u kojem je jasno stajalo da je dovoljna hrvatska putovnica za strance, koju je Tarek imao, potvrda o tome da je redovni učenik zagrebačke škole te da se nalazi na popisu putnika u autobusu koju će ovjeriti ravnatelj. Unatoč svemu, oca dječaka je u kasnim, večernjim satima probudio poziv u kojem je zamoljen da dođe po ostavljenog Tareka kojeg je našao „posramljenog i pognute glave”.

Ova mučna situacija koja se dogodila Tareku, duboko je potresla njegove školske prijatelje koji su svojedobno o njemu snimili i mali video prilog.
Tko je Tarek, pogledajte na ovom linku

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.