Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

(VIDEO) Standard and Poor’s: ‘MOL je postao izdavatelj s punim investicijskim rejtingom’!

Autor: DM/dnevno.hr

Nakon prethodnih koraka agencija Fitch i Moody’s, i ova je agencija povećala MOL-ov dugoročni kreditni rejting

Standard and Poor’s (S&P) zaključio je kako je podizanje kreditnog rejtinga na “BBB – investicijski razred sa stabilnim izgledima” opravdano poboljšanjima MOL-ovih sadašnjih i prognoziranih kreditnih mjerenja, i to zahvaljujući snažnim rezultatima kompanije potpomognutim pozitivnim kretanjima u industriji.

Iz agencije dodaju kako je MOL pokazao prednosti svog integriranog poslovnog modela koje su postignute kroz program optimizacije troškova, uz održive prednosti za profitabilnost te povećani udio stabilnijih segmenata maloprodaje i petrokemije. Stabilni izgledi odražavaju očekivanja S&P-a da će MOL održati svoju robusnu kreditnu metriku, uz potporu generiranja pozitivnih slobodnih novčanih tokova te uz nastavak ulaganja u svoje petrokemijsko poslovanje.

U ožujku prošle godine, agencija Fitch Ratings povećala je MOL-ove prognoze s negativnih na stabilne te je potvrdila dugoročni rejting BBB. Zatim je uslijedio Moody’s koji je MOL-u u ožujku ove godine dodijelio rejting Baa3. S povećanjem rejtinga agencije S&P, MOL je sada postao izdavatelj s potpunim investicijskim rejtingom prema ocjenama tri najveće rejting agencije.

József Simola, glavni financijski direktor MOL Grupe komentirao je: “Oduševljeni smo povećanjem rejtinga od strane S&P-a, što znači da se MOL također pridružuje renomiranom klubu izdavatelja s punim investicijskim rejtingom, a to je još jedan odraz našeg čvrstog integriranog poslovnog modela i financijske snage. Nastavit ćemo dostavljati snažne rezultate zahvaljujući našoj visokoj kvaliteti i niskim cijenama, dok će naša dugoročna Strategija 2030. transformirati MOL u vodeću petrokemijsku kompaniju i najvećeg pružatelja usluga i mobilnosti u Srednjoj i Istočnoj Europi”.

MOL Group CFO on building electric vehicle chargers in eastern Europe from CNBC.




Autor:DM/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.