Facebook

(VIDEO) ŠOKANTNA ISTINA O ‘NAZI ĐURI’: Punker, Hrvat, katolik – oženjen Srpkinjom

Autor: zagreb.info

O Ivanu Đuriću prije godinu je dana snimljen dokumentarni film

U četvrtak 5. listopada nešto prije 20 sati u tramvaju broj 6 koji je vozio iz smjera središta prema Novom Zagrebu, došlo je do nesvakidašnjeg incidenta.

Naime, nakon što je tramvaj prošao Autobusni kolodovor i križanje s Vukovarskom, mladić u dvadesetim godinama, iz čista je mira počeo salutirati nacističkim pozdravom i vikati ‘Sieg Heil‘. Nekoliko sekundi prije dolaska tramvaja na stanicu u Držićevoj aveniji, mirno je izvadio suzavac u spreju iz jakne i, netom prije otvaranja vrata na stanici, upotrijebio ga njoj ispred lica, usmjerivši ga uvis.

Đurić je rođen 1991. godine i od ranije je poznat policiji, a sam je javno objavio izdanu mu policijsku potvrdu o privremenom oduzimanju oružja sa svim svojim osobnim podacima.

O njemu je snimljen dokumentarni film ‘Ispred zastave’ iz 2016. godine redateljice Sanje Bistričić. U opisu filma od 12 minuta stoji:

‘Film o ljubavi i mržnji, odrastanju i prihvaćanju. Đuro je punker – Hrvat – katolik koji u srcu nosi rane iz prošlosti koje su ga obilježile i zbog kojih iracionalno mrzi sve što nema veze s njegovom domovinom. Njegov punk svjetonazor kao i način života postaje umrljan mržnjom i bijesom koju izražava kroz javni bunt i provokacije. Spletom okolnosti njegov se svijet poljulja kada upozna djevojku Elviru koja je srpske nacionalnosti. Ovo je priča o životu koji nam zna prirediti smiješne iscjeljujuće paradokse kako bi nas poučio i ljubavi koja je iznad krvnih zrnaca.’

‘Ja, Hrvat i katolik, oženim Srpkinju i muslimanku. Da mi je netko prije 5 godina rekao, stjerao bi ga u k… i preporučio jednog dobrog psihijatra‘, rekao je Ivan Đurić u dokumentarnom filmu kojeg možete pogledati OVDJE. 

 




Autor:zagreb.info
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.