David Šverko/IstraMet

(VIDEO) SNAŽNO NEVRIJEME U ISTRI: Poplavili stanovi, vjetar rušio stabla, Limski kanal promijenio boju!

Autor: dnevno.hr

Nevrijeme je najviše zahvatilo središnji dio Istre, Pazin, Poreč i Rovinj te područje Pule, Umaga, Buzeta i Labina

Obilna kiša praćena grmljavinom od nedjelje navečer pada diljem Istre, a najkritičnija je situacija na području Poreča, Rovinja i Labina odakle je Županijski centar 112 zaprimio brojne dojave o srušenim stablima i većim količinama vode na kolniku a tijekom noći zaprimljeno je 20-ak dojava o poplavljenim stanovima, poslovnim prostorima i podrumima.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac izjavio je za Hinu da je neovisno o velikoj količini padalina situacija pod kontrolom, a od nedjelje poslijepodne do ponedjeljka ujutro bilo je 30-ak intervencija, uglavnom na ispumpavanju vode iz poplavljenih stanova i podruma na području Poreča.

Nevrijeme je najviše zahvatilo središnji dio Istre, Pazin, Poreč i Rovinj te područje Pule, Umaga, Buzeta i Labina.

Osim vatrogasaca, na teren su izlazili i djelatnici Istarskih cesta, HEP-a te Cesta d.o.o. i ostalih komunalnih poduzeća koji su pomagali građanima u ispumpavanju prostora, otklanjanju srušenih stabala.

Nabujala rijeka Raša odnijela je tijekom nedjelje i privremeni most kod Potpićna koji je izgrađen da bi se mogao odvijati promet dok traje obnova mosta na cesti Potpićan – Tupljak, a tijekom nedjelje na tom je području bilo i povremenih, ali kratkotrajnih ispada u opskrbi električnom energijom.

Prema prognozi Istrameta, tijekom cijeloga dana u Istri će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove praćene grmljavinom.







Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.