VIDEO: KARAMARKO, OBJASNI OVO BIRAČIMA: HDZ-ovci se ‘razvalili’ na ‘cajkama’: Pobjedu na parlamentarnim izborima slavit će uz ‘Užičko kolo’?!

Autor: dnevno.hr/Z. S.

Kninski HDZ-ovci ovim će uradkom 'zavezati usta' Tomislavu Karamarku, koji se voli razbacivati domoljubnim floskulama. Je li šef najjače oporbene stranke licemjer, ili je jednostavno nesposoban dovesti stranku u red, iako se drugačije predstavlja?

Portal Dnevno došao je u posjed ekskluzivne snimke inkriminirajuće HDZ-ove proslave, na kojoj članovi i dužnosnici stranke uz ‘pevaljku’ i harmoniku, slave pobjedu na zadnjim lokalnim izborima. Tomislav Karamarko tako će se, nakon Milijana Brkića Vase, čije ime se povezuje s nizom skandala, morati pozabaviti i “odvrtanjem žarulja” u Kninu. Ovaj uradak bacit će šefa HDZ-a u neviđeni skandal jer su mu ovime, pored ionako brojnih neprijatelja, upravo članovi njegove stranke, ‘zavezali usta’ – Karamarku koji se voli razbacivati domoljubnim floskulama. Mnogi će se njihovi birači tako, nakon što pregledaju ovu veselicu, upitati je li šef najjače oporbene stranke licemjer, ili je jednostavno nesposoban dovesti stranku u red, iako se drugačije predstavlja?

Naime, kninski HDZ-ovci su uvjerljivu pobjedu na lokalnim izborima u Kninu i Šibensko-kninskoj županiji proslavili u kafiću u središtu grada. ‘Pevaljka’ je bila posebno naručena iz Banja Luke da ‘uveliča’ njihovu proslavu. Na snimci se, uz gradonačelnicu Rimac, pojavljuju i Tomislav Vrdoljak, zamjenik šibensko-kninskog župana (po struci profesor vjeronauka?!); zatim Marinko Tokmakčija, predsjednik Gradskog vijeća Knina; te Slaven Ivić, zamjenik gradonačelnice Knina.



Josipa Rimac i Tomislav Vrdoljak s rukama u zraku slave oslobođenje generala Gotovine i Markača (Foto: Dusko Jaramaz/ Pixsell)

“Čik, čik, čik pogodi, šta mi treba šta mi godi!”, urlala je ‘pevaljka’ dok su HDZ-ove uzdanice, mnoge od njih u majicama “HDZ – Knin ZNA da ga volim”, raspamećene plesale kolo. “Da čujem mladež!”, u jednom je trenutku uzviknula ‘pevaljka’, a njen kolega na mikrofon čestitao “gradonačelnici Josipi”.

Ne treba se skrivati od činjenice da je ovakva vrsta zabave u Hrvatskoj ovih dana vrlo popularna. No, u ovom slučaju je riječ o članovima stranke koja na izborima pobjeđuje domoljubno-katoličkom retorikom. Knin je grad koji je u Domovinskom ratu doživio stravična razaranja. Knin je postao simbolom Domovinskog rata kada je nakon operacije “Oluja” predsjednik Franjo Tuđman digao hrvatsku zastavu na kninskoj tvrđavi. Knin je grad u kojem je prošle godine pobijedila Josipa Rimac, uz svoje ekvivalente na županijskoj razini, da bi pobjedu proslavili na ovakav način.

Šteta što se nisu ugledali na SDP-ovog Peđu Grbina. Grbin je, pijan “ko letva”, iz sveg glasa pjevao Čavoglave, legendarnu pjesmu iz Domovinskog rata. Kaže narod – pijan kaže što trijezan misli. Iako se Peđa kasnije ispričavao, izgleda da u njemu ipak tinja domoljubna iskra. S druge strane, HDZ-ovci ne izgledaju osobito pijano pa će se na taj adut teško izvući.






Josipa Rimac u društvu Tomislava Karamarka i generala Ante Gotovine (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell)

Što će sada Tomislav Karamarko? Nakon Brkića, sada mu je misliti dala i rasplesana gradonačelnica i mnogobrojno članstvo HDZ-a koje, očito, voli “cajke”. Podsjetimo, nestašni Brkić uskoro će na Policijskoj akademiji MUP-a morati napisati novi diplomski rad i braniti ga, u suprotnom će ostati bez visoke stručne spreme. Kazna je to jer je 2010. na prijevaru postao akademski građanin. Paralelno s pričom o diplomama, u javnost je procurila afera s Karlovačkom bankom, oko koje je najjače odzvanjalo ime Karamarkove desne ruke. A sada se dogodilo šibensko-kninski HDZ.

Kako će se Karamarko sada razbacivati domoljubnim floskulama znajući da mu članovi uživaju na narodnjacima? Osim toga, možemo postaviti i drugo pitanje – kako bi tek HDZ-ovci proslavili eventualnu pobjedu na parlamentarnim izborima?

Pogledajte video!




 

Autor:dnevno.hr/Z. S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.