screenshot

(VIDEO) BIVŠA SUPRUGA PREDSJEDNIKA HND-a: ‘Saša Leković je muška sponzoruša! Tko bi njega pokušao ubiti?! On je paranoičan!’

Autor: dnevno.hr

Lekovićevu „pismenost“ i znanje ocijenio je prof. dr. Goran Dodig, splitski psihijatar i saborski zastupnik koji je sudjelovao u zadnjoj raspravi o „nasilju“ nad medijima, pred saborskim Odborom za informiranje, informatizaciju i medije, pred kojim je Leković iznio „referat“: - To je bio jedan vrlo loš, svađalački i agresivan tekst. To je bilo uvredljivo i nepismeno! Mene je to konsterniralo.

Saša Leković tuži me za alimentaciju za naknadu troškova za vrijeme provedeno u braku i poslije braka, iako nemamo djecu. Bili smo u braku od 2000. do 2003. godine i već smo 13 godina na sudu. Traži od mene 100 tisuća eura osnovnih troškova. Trošili smo zajedno, ali nismo trošili takve cifre. On je ostao bez novca i vjerujem da bi mu ta tužba, odnosno taj novac bio izvor prihoda. On je suvremena sponzoruša, rekla je Vedrana Milas, bivša supruga Saše Lekovića, u intervjuu za Bujicu.

LEKOVIĆ – SPONZORUŠA

Bili smo u braku od 2000. do 2003. godine, on kaže da je spao na niske grane i već smo 13 godina na sudu. To je bio loš brak. U kakvom mi sjećanju može ostati kada me tuži, praktički za alimentaciju… Traži od mene 100 tisuća eura osnovnih troškova. Trošili smo zajedno, ali nismo trošili takve cifre. Nismo se nikada razbacivali s novcima. On je ostao bez novaca i vjerujem da bi mu ta tužba, odnosno taj novac bio dobar izvor prihoda. On je muška sponzoruša – rekla je Vedrana Milas, bivša supruga Saše Lekovića, u jučerašnjem intervjuu za Bujicu.

Sve žene s kojima je bio u braku ili vezi, ostale su nakon njega u lošoj financijskoj situaciji. Ostavio je četiri žene, nakon što im je nabio dugove! Sve je ostavio u dugovima! Mene je ostavio u dugu od 50 tisuća tadašnjih maraka… To su sve bili brzopotezni krediti od po 5.000, a digao ih je ukupno 8. Sve jamce i sudužnike je doveo u golemi problem jer kredite nije vraćao. Ni u jednoj banci više nisam mogla podići kredit jer sam mu u svakoj bila jamac ili sudužnik – napomenula je Milas i dodala: – Puno je kolega doveo u takvu situaciju. Na moje je ime digao kredit za auto. Nije ga vraćao, a jedna poznata političarka mu je bila jamac. Nazvala me je i tražila da ja platim!

Na upit o kojoj je političarki riječ, Vedrana Milas nije htjela odgovoriti, ali je ipak rekla da je iz HSLS-a, uz napomenu da „neće ženu sramotiti“…

20.000 DOLARA ZA UDRUGU

Vedrana Milas je iznijela i svoja saznanja o udrugama koje je osnivao Saša Leković: – Zajedno smo osnovali prvu udrugu, a zvala se Centar za razvoj neovisnog novinarstva. Ta udruga nije počela raditi jer sam primijetila da je počeo kemijati sa čudnim ljudima, Amerima. Na ime udruge trebalo je sjesti 20 tisuća dolara, no u tom trenutku ja sam zatvorila udrugu… Ne znam što se dalje događalo s tim novcima… Je li on potegao tu lovu kada je otišao raditi u Sarajevo, ja to ne znam. Osnovao je kasnije i drugu udrugu – Centar za istraživačko novinarstvo… Dalje je radio preko nje.




Koji su Lekovićevi najzapaženiji istraživački novinarski radovi u posljednjih nekoliko godina – zanimalo je voditelja Bujice, uz podpitanje: „Je li istina da ste redigirali njegove tekstove?“

Koje istraživačko novinarstvo?! Koliko ja znam, nema on istraživačkih radova! Zadnje je objavio nešto o Arizoni… On nema ni fakultet, moja majka mu je platila školovanje. Dala mu je novac da se upiše na fakultet koji nije završio. Kada se vratio sa trodnevnog tečaja za trenera istraživačkog novinarstva u Danskoj koji nema težinu autoškole, ja sam mu pripremala materijale da bi on okolo mogao docirati kao „trener istraživačkog novinarstva“. Dobio je nagradu za istraživačko novinarstvo HND-a i kipić Marije Jurić – Zagorke, a drugi dan ga je bacio u smeće – prisjetila se Milas.

NA LINKU POLICAJCA DOLAČKOG




Milas je progovorila i o Lekovićevim vezama sa policijom te njegovoj ulozi u svojedobnom procesu protiv tzv. zločinačke organizacije: – Kad je bilo suđenje tzv. zločinačkoj organizaciji, svaki puta nakon danog iskaza, kompjuteri bi se kao „kvarili“. Sve se pržilo na CD-e, a Leković bi dobivao informacije iz istraga, iskaze zaštičenih svjedoka. Sve što je radio imam doma dokumentirano… Leković se družio sa policajcem Željkom Dolačkim koji je optužen za krađu sefa iz Heinzelove i njegovim kolegom Belinom. Vjerujem da je u vrlo prisnoj vezi i sa sadašnjim ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem! Orepić me čak prijavio za jedan članak HND-u, a Vijeće „časti“ HND-a mi je promptno napisalo „opomenu“, iako uopće nisam član te udruge! Orepić me tako mogao tužiti i udruzi za zaštitu kanadskih vjeverica… Je li uopće znao da sam Lekovićeva bivša supruga i da sa mnom ima privatni spor?! Ne znam je li ministar svjestan u što ga je Leković uvalio.

Milas je opisala i kako je Leković svojedobno nazvao Orepića tijekom demonstracija za News bar, slabo gledanu bivšu emisiju HRT-a, kako bi policija produljila okupljanje, izvan zakonom predviđenog vremenskog ograničenja: – Leković lijepo nazove Orepića i ovaj mu produlji skup, van zakonskog roka za demonstracije… Iako je nešto zakonom drukčije propisano, može se produžiti za posebnog prijatelja!

PARANOJA, A NE „POKUŠAJ UBOJSTVA“

Vedrana Milas komentirala je i tzv. pokušaj ubojstva Saše Lekovića piljenjem ili odvijanjem šarafa na automobilu. Na pitanje ima li ga tko razloga ubiti, Milas odgovara: – Zašto bi ga netko ubio? Pa, tko bi uopće prljao ruke sa takvim čovjekom?! Tko bi njega išao robijati, zbog čega? To je učinio samo da privuče pozornost jer 14 dana nije bio u novinama.

Na upit jesu li mu šarafi na autu prepiljeni ili odvijeni kao što je rekao u Hrvatskom saboru, gdje je promijenio priču, a što su primjetili novinari Malić i Kuljiš, Vedrana Milas odgovara: – Neka se više odluči što mu je bilo! Mislim da mu se to dogodilo zato što mu je auto star.

Milas se prisjetila i jedne zgode kada su se vozili u automobilu. Leković je naglo skrenuo sa ceste na makadanski put, sav u paranoji: – Valjda je mislio da ga netko prati, a nigdje nikoga, ni jednog automobila! On je vječito paranoičan i mislim da sebi želi dati užasno na važnosti. Cijelo vrijeme izmišlja da ga se prati i prisluškuje. Napisala sam i jedan tresh roman u kojem sam opisala naš brak, neka ostane zabilježeno da nije normalan. Sto posto sam uvjerena da je paranoičan! Tu bolest će i nazvati po njemu – Lekovićev sindrom!

LJUBIĆ I DR. DODIG KOMENTIRALI LEKOVIĆA

Urednik Bujice Velimir Bujanec zvao je i Sašu Lekovića da komentira izjave svoje bivše supruge, no on je to odbio uz prijetnju tužbom i poklopio slušalicu.

Lekovićevu nezgodu s automobilom u Bujici je komentirao i Marko Ljubić, potpredsjednik HNIP-a, kolumnist portala HKV-a i Naroda.hr. Prisjetio se jedne anegdote iz djetinjstva, iz svoga sela u Hercegovini: – Plivalo je polje, a mi djeca to smo koristili kao jezero. Nedjeljom nakon mise, okupili bismo se na Glavici, a jedan poluludi nastavnik skočio bi u vodu i urlao upomoć. Varao nas je, a stariji ljudi su ga napali da ga sram bilo jer će se sutra ne daj Bože, netko zaista utapati, a mi ćemo misliti da se šali. Tako sam i ja doživo Lekovićev „atentat“! On ga je promovirao bez relevantnih podataka iz nadležnih državnih institucija. Izveo je politički igrokaz u saboru preko svojih satelita i napravio međunarodno blaćenje Hrvatske preko Srbije.

Ljubić se u svom stilu nadovezao i na čudan zahtijev za alimentacijom Saše Lekovića od bivše supruge Vedrane Milas: – Leković i njegovo rukovodstvo, baš kao i svi ti „kulturnjaci“ ne rade ništa, nego traže alimentaciju od hrvatske države! To je Lekovićevo konzistentno ponašanje. Privatne stvari su jedno, ali javno oni zaista žicaju alimentaciju od hrvatske države. To je opasna alimentacija!

Lekovićevu „pismenost“ i znanje  ocijenio je prof. dr. Goran Dodig, splitski psihijatar i saborski zastupnik koji je sudjelovao u zadnjoj raspravi o „nasilju“ nad medijima, pred saborskim Odborom za informiranje, informatizaciju i medije, pred kojim je Leković iznio „referat“: – To je bio jedan vrlo loš, svađalački i agresivan tekst. To je bilo uvredljivo i nepismeno! Mene je to konsterniralo.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.