Screenshot

(VIDEO) Beljak priznao: ‘Pušim marihuanu! Ja sam za legalizaciju’

Autor: dnevno.hr/Hina

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak, koji se nedavno u saborskoj raspravi založio za to da se OPG-ovima omogući legalna proizvodnja marihuane, rekao je u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva, da je tu njegov osnovni motiv bio taj što se ulje marihuane nalazi na crnom tržištu, da je enormno skupo i upitne kvalitete

“Odrastao sam u Zagrebu, znam što se događa u društvu, znam da se marihuana puši prije svega, ali ono što je bio osnovni motiv to je da se ulje marihuane nalazi na crnom tržištu, da je enormno skupo i da se puno koristi upitne kvalitete”, rekao je Beljak.

Ogradio se od toga da se zalaže za droge i da smatra da marihuana nije veće zlo od alkohola i cigareta.”Moram se ograditi od toga, da me ne bi netko prozivao”, rekao je šef HSS-a. Da je on u mogućnosti donositi zakone, kaže , heroin, kokain i sintetičke droge bili bi kažnjavani s najmanje deset godina zatvora za minimalne količine.

Beljak je priznao da puši marihuanu. “Apsolutno, nije baš da stalno pušim ili sam stalno pušio ali mogu reći da su mi iskustva ‘OK’”. Poslije je dodao “samo kad me ponude i domaće proizvodnje”.

U saborskoj raspravi o konačnom prijedlogu zakona o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG), Beljak je pitao Vladine predstavnike jesu li razmišljali da se proširi popis djelatnosti kojima se OPG-ovi mogu baviti, odnosno da legaliziraju uzgoj marihuane kako bi se na taj način spriječilo crno tržište koje divlja u Hrvatskoj.

Upitan je li to bila njegova ideja ili se ugledao na Živi zid koji to zagovara već neko vrijeme, rekao je da ne zna koliko su oni bili iskreni u tome. “Ne znam što oni zagovaraju, znam da žive asketski, da nitko od njih ne puši cigarete, a kamo li marihuanu, tako da ne znam koliko su oni bili iskreni u tome”, zaključio je Beljak.




Autor:dnevno.hr/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.