Ivo Cagalj/PIXSELL

VEPAR TERORIZIRA TURISTE: Policija: Nije počinio kazneno djelo!

Autor: I.G.

Uznemireni turisti - jer ovdje nitko stalno ne živi - u dva su navrata pokušali alarmirati nadležne institucije, no bez reakcije.

Prvi prizor koji posjetitelji ugledaju na otočiću Škardi u zadarskom arhipelagu, komadiću gotovo netaknutog raja, jest – divlja svinja.
Punih devet dana ona vršlja među petnaestak kuća i patrolira na jedinoj cestici koja spaja selo na jednoj i uvalu na drugoj strani otoka, piše Tportal. Ulazi u dvorišta, brsti voće i povrće, pravi nered i, što je najbizarnije, nimalo se ne boji ljudi poput ostatka svog roda.

Uznemireni turisti – jer ovdje nitko stalno ne živi – u dva su navrata pokušali alarmirati nadležne institucije, no bez reakcije. Tek im je nonšalantno poručeno da je vepar vjerojatno preplivao more, što se čini malo vjerojatnim jer na najbližim otocima Istu i Premudi nikada nije viđen nijedan primjerak.

“Izlazi najčešće oko deset navečer i dolazi do samih kuća. Nimalo se ne boji ljudi, dapače”, opisuje za tportal jedan stalni gost Škarde, od čijih su petnaestak kuća samo tri u funkciji turizma. Ovih dana osobno je upozoravao turiste da pripaze, a neki su jednostavno okrenuli svoje brodove i nastavili dalje.

U Policijskoj upravi zadarskoj tvrde da nemaju razloga intervenirati jer pojava divlje svinje na otočiću “nema elemente ni kaznenog djela ni prekršaja”.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.