Photo: Robert Anic/PIXSELL
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Veljko Marić tuži Pupovčevu suprugu zbog niza laži, falsifikata i kleveta

Autor: I.Delić

U čemu je problem sa Slavicom Lukić pojašnjeno je u priopćenju.

Priopćenje koje je javnosti uputio Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91, a u kojem se osvrće na pisanje Slavice Lukić, supruge Milorada Pupovca, prenosimo u cijelosti.

Zbog niza laži, falsifikata i kleveta, najpoznatiji hrvatski zatvorenik, hrvatski branitelj Veljko Marić, odlučio je nakon „Nacionala“, potražiti sudsku pravdu i u svezi pamfleta kojeg je u „Jutarnjem listu“, 5. srpnja 2016., pod naslovom „Želim slobodu“ objavila Slavica Lukić, inače supruga, a koga drugoga (da se malo našalimo)  nego – Milorada Pupovca.

Marić, koji se trenutačno nalazi na slobodi, kojem je zbog teškog zdravstvenog stanja, odobren tromjesečni prekid dvanaestogodišnje robije, na koju ga je nevinog i bez dokaza osudio srbijanski sud, (18. srpnja se vraća u Glinu na daljnje izdržavanje kazne), rekao nam je da je to prema svemu sudeći naručeni tekst, (vidi se sa Mjeseca!), koji je objavljen s ciljem i željom da mu Predsjednica RH ne odobri pomilovanje, odnosno da mu se ne da produžetak prijeko  potrebnog liječenja te da mu se učini još veći pakao kojeg sve ove godine proživljava zajedno sa  obitelji.

“Međutim, ne predajem se”, kazao je. Dosta mi je podmetanja i laži. Ako su me kao hrvatskog dragovoljca u Beogradu nevinog i bez dokaza sudili i osudili, a prije toga naprosto oteli na granici, a da gotovo nitko nije ni prstom mrdnuo, onda neću i ne želim dozvoliti da se po meni pljuje i u Hrvatskoj, za koju sam se, za razliku od raznih lukićka, i borio na prvim crtama obrane. Ako je ova spisateljica već i željela nešto pisati o meni, bio bi red da me nazvala i da je čula i drugu stranu. Ali, nju očito, baš kao ni srbijanski sud, ne zanima istina. Stoga, idemo na sud, pa kom opanci kom obojci.

Zanimljivo je da se Marić, kao tužitelj, trebao pojaviti sredinom prošlog mjeseca, na Općinskom sudu u Sesvetama, gdje se po njegovoj tužbi trebalo suditi tjedniku  „Nacional“, ali da ga nitko nije obavijestio da je rasprava – odgođena.

“Zar mislite da je to slučajno?”, pita se Marić.

A mi se pitamo, kako to može biti da Srbija navodno ide u Europsku uniju (EU), a naši, hrvatski branitelji po nekakvoj njihovoj, agresorskoj pravdi u – zatvor?

 

Autor: I.Delić

ZADNJE VIJESTI