Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

VELIKA KOALICIJA HDZ-A I SDP-A? Saznajte što je o tome otkrio Beljak!

Autor: A.P.

Iako imaju novog predsjednika Beljak smatra kako se ništa u HDZ-u nije promijenilo. Naime aludirajući na najnoviju akviziciju HDZ-a, u koji prelazi donedavni saborski zastupnik Ivan Kirin iz HDZ-ova sadašnjeg koalicijskog partnera - HSP-a dr. Ante Starčević Beljak je poručio: ''Modus operandi ostao je isti, političkim transferima pokušava uništiti druge stranke. Uništavaju stranke s kojima koaliraju. To su htjeli napraviti i s HSS-om, ali im neće ići''.

U ponedjeljak je predsjednik  HSS-a Krešo Beljak, upitan za mogućnost velike postizborne kolicije HDZ-a i SDP-a . poručio kako je “sve moguće” te izrazio nadu da se neće ponoviti pat-pozicija u kakvoj se Hrvatska našla nakon zadnjih parlamentarnih izbora.

“Sve je moguće na neki način, ja to ne bih prejudicirao”, rekao je Beljak na Mirogoju gdje je HSS obilježio 88. obljetnicu smrti Stjepana Radića. Uvjeren je da će ”građani izabrati mir, stabilnost i rast koje nudi Narodna koalicija (SDP, HNS, HSS, HSU)  nasuprot kaosu koji imamo s druge strane”.

Predsjednik HSS-a ne vidi ništa sporno u sudjelovanju Bože Petrova u televizijskoj debati s predsjednicima HDZ-a i SDP-a Andrejem Plenkovićem i Zoranom Milanovićem. Smatra kako je on ”koalicijski partner HDZ-a, pa ima gospodina Plenikovića koji će zastupati njegove stavove. Što će sad opet glumiti da je protiv SDP-HDZ-a. To je bila priča otprije 10 mjeseci, pa mislim da smo prespavali nešto”.

Iako imaju novog predsjednika Beljak smatra kako se ništa u HDZ-u nije promijenilo. Naime aludirajući na najnoviju akviziciju HDZ-a, u koji prelazi donedavni saborski zastupnik Ivan Kirin iz HDZ-ova sadašnjeg koalicijskog partnera – HSP-a dr. Ante Starčević Beljak je poručio: ”Modus operandi ostao je isti, političkim transferima pokušava uništiti druge stranke. Uništavaju stranke s kojima koaliraju. To su htjeli napraviti i s HSS-om, ali im neće ići”.

Beljak upitan za  poklič “Za dom spremni”, istaknuo je kako je apsolutno za zabranu toga pozdrava koji “Hrvatskoj čini loše u međunarodnim krugovima”.

“To je znao i Franjo Tuđman ’91. Žalosno je što danas neki političari koji misle da su jako pametni – to ne znaju. Žalosno je što nam je uzor Srbija koja je svoje fašiste rehabilitirala na čelu s Dražom Mihajlovićem, a ne neke zapadne zemlje koje su se jasno definirale prema svojim kvislinzima”, zaključuje.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.