Damir Spehar/PIXSELL

Vedrana Rudan: Hrvatska je primitivna zemlja jer njome vladaju Milanovići

Autor: I.Delić

Situacija u toj zemlji po njemu je problematična, ma dapače to nije država jer tamo nije moguće s nekim razgovarati, tamo je big shit.

Jednosatna snimka razgovora predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koji je k tome bivši hrvatski premijer, s predstavnicima dviju braniteljskih udruga, a koja obiluje verbalnim biserima kakve može izreći samo Zoki uznemirila je, kako hrvatsku, tako i regionalnu javnost.

Milanović, koji za sebe kaže da je bez dlake na jeziku i koji govori ono što misli, izgovorio je štošta, uz to javno priznajući da je znao da ga snimaju. Tako je pak osvijestio činjenicu da Vučić i Nikolić znaju kako u Lijepoj Našoj nisu brali tartufe, a nazvao ih je i bahatlijama te šakom jada. ”Vlada u Beogradu je beogradska čaršija, ponašaju se bahato”, nastavio je nizati bisere bivši premijer, dodajući da bi idealno bilo da im se napijemo do zadnje kapi krvi i to je tek dio njegovih izjava koje će sasvim sigurni ući u anale, baš kao i one u kojima je izrekao svoje stajalište o Bosni i Hercegovini. Situacija u toj zemlji po njemu je problematična, ma dapače to nije država jer tamo nije moguće s nekim razgovarati, tamo je big shit. I nakon te iscrpne i srčane govorancije ostaje samo onima koji su mislili da je Milanović ljevičar i humanist, uglađeni političar i kozmopolit poželiti iskrenu sućut. Dok on polako, ali sigurno tone u očima svojih birača, predstavnika medija koji su ga do jučer tapšali po leđima, svoj stav o bivšem premijeru iznijela je i britka Vedrana Rudan, spisateljica znana po tome da riječi ne bira, pa ih tako nije birala niti u ovom slučaju. Njezine konstatacije objavljene su na thebosniantimes.ba, a dio njih prenosimo i mi.

“Sram me je zemlje u kojoj je nekad ovo bilo premijer. Vrijeđa naše susjede koji će nam dovijeka ostati susjedi. Srbe naziva “šakom jada” a Bosnu i Hercegovinu “bigšitom”. To Veliko Govno nikako da shvati da je u Hrvatskoj službeni jezik hrvatski. Šta čeka SDP? Umjesto da se riješi hejtera koji ne preza ni pred čim da bi postao premijer, prelazi preko njegovih sranja kao da se ništa ne dešava”, kazuje Rudan, koju je ovaj događaj dodatno pogodio s obzirom na to da se nalazi na Pelješcu, gdje je nju i supruga ugostio jedan stanovnik toga poluotoka.

“Mislite da ova priča nema veze sa divljakom Milanovićem? Ima. Gosti našeg domaćina k njemu dolaze iz Bosne i Hercegovine a kći mu radi u Nišu. Kad se mi iz Rijeke, ljudi iz Bosne i Hercegovine i mladi bračni par iz Niša nađemo za istim stolom, da li smo mi zaista hrpa govana ili ipak ljudi? Hrvatska je, nažalost, primitivna zemlja jer njome vladaju milanovići. A sve bi moglo da bude i drugačije i ljepše. Kad bi se našao neko ko bi dekretom u smrdljivu hrvatsku politiku mogao uvesti pristojnost, poštenje, empatiju prema svim ljudskim bićima ma gdje živjeli i kako se zvali, ova bi zemlja iznutra postala lijepa onako kako je spolja”, zaključila je razočarana Rudan.

A koliko je razočaranje među Milanovićevim ex pristašama možda ponajviše govori naslovnica Novog lista, medija koji mu je do jučer držao leđa, a s čijih stranica danas pršti: Zoran Milanović sramota SDP-a i ljevice.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.