Sanjin Strukic/PIXSELL

VAKULA O VREMENSKIM EKSTREMIMA: Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje

Autor: dnevno.hr / HRT

Jedan od najpoznatijih meterologa nadodao je i kako je teško prognozirati u kojem će mjestu pasti koliko kiše

Meteorolog Zoran Vakula prokomentirao je nakon vrućina i suše vrlo kišno vrijeme i poplave. Osim toga prognozirao je i  kakvo nas vrijeme očekuje.

”Na žalost, ekstremi ne posustaju. I dok o onim ljetnim sada nema smisla trošiti riječi, valja upozoriti na ove trenutačne. Rekordne rujanske količine oborine već su ponegdje zabilježene, a u ovome tjednu imat ćemo ih još”, rekao je Vakula.

Jedan od najpoznatijih meterologa nadodao je i kako je teško prognozirati u kojem će mjestu pasti koliko kiše.

”Kompjutorski izračuni i procjene nisu jedinstvene. Ovo je samo jedan od mogućih scenarija. No, svakako se valja pripremiti – već do sutra ujutro u 8 sati u mnogim mjestima zapadne Hrvatske na više od 30 litara kiše po četvornome metru, posebice u Istri i na sjevernom Jadranu, a tijekom sutrašnjega dana na dodatnih mjestimice i više od 50 litara, uključujući i već poplavljeno ogulinsko područje. Na sjevernom dijelu Jadrana i u gorju ponegdje će do srijede navečer, vjerojatno i prije, gotovo sigurno pasti i više od 100 litara”, zaključio je Zoran Vakula za HRT.

Autor:dnevno.hr / HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.