Robert Anic/PIXSELL

V.d. glavnog ravnatelja HRT-a – Markota?

Autor: A.P.

HRT je od početka listopada ostao bez 'prvog čovjeka', jer je Siniši Kovačiću istekao produljeni mandat vršitelja dužnosti Glavnog ravnatelja.

U četvrtak bi Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Saboru trebao uputiti prijedlog imenovanja vršitelja dužnosti Glavnog ravnatelja HRT-a, neslužbeno se kao izgledno spominje ime HRT-ovca Blage Markote.

Naime, HRT je od početka listopada ostao bez ‘prvog čovjeka’, jer je Siniši Kovačiću istekao produljeni mandat vršitelja dužnosti Glavnog ravnatelja.

Saborskom Odboru za medije pisao je HRT-ov Nadzorni odbor (NO) da poduzme sve mjere da se imenuje novi v. d. glavnog ravnatelja HRT-a te najavio da će sredinom prosinca, sukladno ovlastima, raspisati natječaj za novog glavnog ravnatelja HRT-a.

NO pritom ističe da je Trgovački sud nedavno odbio njegov prijedlog da se za privremenog upravitelja imenuje Jozo Barišić, bivši vršitelj dužnosti ravnatelja programa te prenosi ocjenu suda da je izbor čelnog čovjeka HRT-a isključiva nadležnost Hrvatskog sabora.

Raspiše li NO natječaj sredinom prosinca, to znači da će HRT novog Glavnog ravnatelja dobiti tek početkom iduće godine, jer treba voditi računa o zakonskim rokovima za provedbu natječaja te činjenici da Sabor neće zasjedati od 15. prosinca do 15. siječnja.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.