UŽIČKO KOLO NA NORIJADI U VUKOVARU! Hrvatski maturanti: ‘A nama su zabranili da nosimo ove majice!’ (FOTO/VIDEO)

Autor: T. Budak

"Za zabavu su u školskom dvorištu glazbu su puštali dvoje učenika, pripadnika srpske nacionalne manjine. Ravnatelj Ivan Szabo je bio nazočan i nije reagirao na glazbu koja se puštala, ali je zato reagirao na momka koji je snimao i pitao ga "što to radiš", doznajemo od vukovarskog maturanta.

Ekonomska škola u Vukovaru dokaz je da su se politički prijepori uvukli duboko među tamošnju djecu. Iako je projekt razdvajanja hrvatske i srpske djece po školama i vrtićima prepoznat kao jeziv i nehuman, čini se da mnogi na zajedništvo još uvijek nisu spremni. Dokaz za to je upravo zajednička Ekonomska škola i najnovija zbivanja oko maturanata koji su proslavljali svoj zadnji dan. Evo što su kazali:

– Ovaj video koji je dospio u medije, snimljen je u krugu Ekonomske škole u Vukovaru. Dana 20.05. je u Ekonomskoj školi Vukovar bio ispraćaj maturanata. Za zabavu su u školskom dvorištu glazbu su puštali dvoje učenika, pripadnika srpske nacionalne manjine. Ravnatelj Ivan Szabo je bio nazočan i nije reagirao na glazbu koja se puštala, ali je zato reagirao na momka koji je snimao i pitao ga “što to radiš”- kazao je za naš portal jedan od maturanata kojem se nije svidio način slavljenja “norijade” uz srbijansko, užičko kolo i koji tvrdi da je ravnatelj reagirao samo na hrvatskog dječaka koji je snimao, dok su istovremeno snimali i drugi, a što se na snimci vidi.

Dnevno.hr
Dnevno.hr

Istodobno, tvrde, ravnatelj je nekolicini hrvatskih učenika strogo zabranio nošenje majica s natpisom na glagoljici i riječima “all communists are bastards”.

Pogledajte video proslave norijade u vukovarskoj Ekonomskoj školi:

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.