Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Utemeljitelji, članovi i ugledni novinari urednici HRT-a iščlanjuju se iz novoosnovanog cehovskog udruženja novinara!

Autor: Franciska Jurak

Jugosloveni, udbaši, kosovci, skojevci, djeca partije i podobni uhljebi i dalje kolo vode na HRT-u.

Novoosnovani HNIP ostaje bez dvoje utemeljitelja, osnivača i uposlenika državnog javnog servisa. Očigledno je da su bivši predsjednik i aktualna predsjednica, a i ostali dužnosnici i članovi HNIP-a, bili vođeni isključivo dijeljenjem fotelja, a o promjenama na državnom javnom servisu ih nije briga.

Velike su kritike na rad HRT-a, ali i činjenice da se nikakve promjene nisu dogodile. Osobe koje su itekako umrežene i odrađuju poslove velikih PR gurua i marketinških agencija, vođeni Mislavom Stipićem – kodnog imena Jerko, nastavljaju kao ujedinjeni Skojevci tekovinama revolucije!

Jugosloveni, udbaši, kosovci, skojevci, djeca partije i podobni uhljebi i dalje kolo vode na HRT-u. Nadamo se samo da će i ostali slijediti odluke ovo dvoje uglednih novinara.

Donosimo njihove odluke u cijelosti:

Poštovani članovi, obaviještavamo vas da je zbog neslaganja sa odlukom o neprikazivanju emisije Javna pounda u kojoj su sudjelovali i neki naši članovi, kolega Vedran Kukavica napustio HNiP:

“Znam kako je situacija specifična pa ne želim inzistiranjem na primjerenu reakciju izlagati ruglu Udrugu niti njezine članove koji su u ovome sudjelovali.
Moje je načelo da je jednostavnije da ja istupim iz HNiP-a nego da ga tjeram na incestuozne radnje.
Stoga te molim da obavijestiš članstvo kako više nisam član HNiP-a kao niti nositelj Visokih Dužnosti, kako bi se izbjegli neporazumi i kako ono što će se zbivati slijedećih dana ne bi utjecalo na ugled Udruge s obzirom da više nisam njezin član.

želim vam svako dobro

Vedran Kukavica


Postovana/i,
Ovim potvrdjujem svoj zahtjev za ispisnicom iz drustva  Hnip ciji sam osnivac.
Razlozi su profesionalne prirode a odnose se na moj rad vezan uz Rba racune hrvatskih gradjana, koji sam pokusala istraziti ali mi je rukovodstvo (govorim o ljudima s kojima sam osnivala Hnip) zabranilo putni nalog u Bec.
Takodjer sam bila predmetom najgrublje cenzure u slucaju kredita Rba zadruga u emisiji Studio 4, a prilog mi je bez ikakvog obrazlozenja skinut s planiranog emitiranja. Tek nakon mojih inzistiranja (pravnoj sluzbi i etickom povjerenstvu), uspjela sam se izboriti za “5 minuta” neba Hrt-ovog prostora. Tijekom same realizacije price bila sam izlozena najgrubljim napadima i prijetnjama koji su rezultirali i prijavom policije, ali bez podrske rukovodstva kuce.
Stoga vise ne zelim ni na koji nacin biti dio grupe za koju sam smatrala da ce se boriti za neovisno i profesionalno novinarstvo, koje je kilometrima bilo daleko od onoga sto se dogadjalo u mandatu Gorana Radmana.
Nazalost, teme za koje smatram da su kljucne za razumijevanje situacije u Hrvatskoj (pljacka, kriminal, korupcija, udbaska povezanost izvlacenja kapitala iz nase zemlje) i dalje su zabranjene za obradjivanje, kako meni, tako i drugim kolegama u kuci.
Zelim Vam svu srecu u daljnjem radu,
Bog i Hrvati
Helena Krmpotic
Urednica

Autor: Franciska Jurak

ZADNJE VIJESTI