Marko Lukunic/PIXSELL

USKOK PODNIO ŽALBU NA ODLUKU SUDA O SAUCHI: ‘Prvi put se ovakvo što događa’

Autor: dnevno.hr

Odlukom suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, prvi je put ukinuto ovakvo rješenje sa stavom da sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku nije moguće donijeti rješenje o provođenju i proširenju istrage", priopćeno je iz USKOK-a

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio je žalbu protiv rješenja suca istrage Županijskog suda u Zagrebu kojim je ukinuo rješenje o provođenju i proširenju istrage u kaznenom predmetu protiv I. okr. Tomislava Sauche i II. okr. Sandre Zeljko. (17.5.2017.)

“Ured naglašava da doneseno rješenje o provođenju i proširenju istrage proizlazi iz činjeničnih utvrđenja dosadašnjih rezultata istrage i provedenih izvida koji ukazuju na postojanje osnovane sumnje da su okrivljenici počinili kaznena djela upravo na način kako im se rješenjem stavlja na teret.

Dakle, u konkretnom slučaju ne radi se o pitanju sadržaja nego forme, odnosno naziva državnoodvjetničkog akta, koji je ne samo da nije u suprotnosti s odredbama Zakona o kaznenom postupku, nego je u skladu sa dosadašnjom praksom svih županijskih sudova u Republici Hrvatskoj pred kojima Ured postupa.

Međutim, odlukom suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, prvi je put ukinuto ovakvo rješenje sa stavom da sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku nije moguće donijeti rješenje o provođenju i proširenju istrage”, priopćeno je iz USKOK-a.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.